vm3d
vm3d

Sjekk ut den første fotballkampen i 3D

Kvartfinalen mellom Uruguay og Ghana ble historisk uansett - det er den første fotballkampen som ble sendt i 3D i Norge.

På Ringen Kino var det fullsatt sal da det for første kamp ble vist en fotballkamp i 3D.

- Jeg har fått høre at jeg må passe på popcornet, for ballen kan jo komme midt imot deg, sier Hege Anita Linnerud før kampen. Hun er spent på hvordan fotball vil se ut i 3D.

- Jeg gleder meg, sier hun.

Oslo Kino var ikke i tvil om at de ville prøve ut fotball i 3D.

- Vi er hele tiden på jakt etter nytt tilbud til publikummet vårt og vet at fotballinteressen er stor, så da slo vi til når vi fikk muligheten, sier Geir Bergkastet, administrerende direktør i Oslo Kino.

- Bare fantasien setter grenser

- Dette betyr at repertoaret vårt utvides, for dette er første gang vi prøver oss på sport. Jeg tror det kommer mer av denne typen ting på kino. I fremtiden vil vi kanskje se flere store arrangement som OL, Wimbledon og sånne ting. Kommer det sånne tilbud, så skal vi sørge for å vise det, fortsetter Bergkastet

Jan Morten Bråten, direktør i Sony Nordic, tror det er et voksende marked.

- Det kommer til å bli flere spennede sportsøvelser framover. Det vil bli mere kamper og det er egentlig bare fantasien som setter grenser. Vi håper også å kunne vise norsk fotball etterhvert, sier Bråten.

- Nesten som å være der

Hege Anita Linnerud og Bjørn Ingar Linnerud er veldig fornøyde etter kampen.

- Det er nesten som å være på kamp, men bare med bedre plasser, mener de.

- Og kulere briller?

- Ja, og kulere briller, smiler de.