South Africans and foreign nationals wave the Ghana flag in Yeoville, outside Johannesburg, (Foto: Jerome Delay/Ap)
South Africans and foreign nationals wave the Ghana flag in Yeoville, outside Johannesburg, (Foto: Jerome Delay/Ap)

Et helt kontinent bak Annan & co.

Et helt kontinent stilte seg bak Anthony Annan og de andre Ghana-spillernes forsøk på å skrive afrikansk fotballhistorie i VM-kvartfinalen mot Uruguay fredag.

Se Uruguay - Ghana på TV 2 og i vårt kampsenter fredag kl. 20.30.

Sørafrikanske aviser brukte førstesidene på å markere støtte til det vestafrikanske landets fotballhelter i kampen for Afrikas første semifinaleplass i VM-historien.

Se festreportasje fra Johannesburg i videovinduet over!

«Afrika forenes» er førstesideoppslaget i Sowetan, som slår fast at Ghanas «Black Stars» (svarte stjerner) bærer hele kontinentets drøm på sine skuldre.

«Vi er ALLE Ghana-fans i dag» skriver Daily Sun over hele førstesiden.

«We Ghana win it!» er ordspillet på førstesiden i The Times.

«Heia BaGhana!» er overskriften i The Citizen, med det omskrevne klengenavnet for Sør-Afrikas eget «Bafana Bafana». Avisen ber sørafrikanere støtte «BaGhana BaGhana» i deres jakt på revansj mot Uruguay, som slo vertsnasjonen ut av VM.

– Nesten en milliard afrikanere står bak Ghanas svarte stjerner, skriver The Times og siterer Ghanas fotballpresident Kwesi Nyantakyi som sier at støtten er bra for hele kontinentet.

Utenfor hotellet Ghana har sjekket inn på i Braamfontein, rett ved Johannesburgs mest beryktede distrikt Hillbrow, samlet det seg fredag mengder av tilhengere kledd i rødt, gult og svart i håp om å få et glimt av heltene.

Sørafrikanske politiske ledere har oppfordret landets borgere til å heie på Ghana. Det gjelder blant andre president Jacob Zuma og Nomvula Mokonyane, som er statsminister i Gauteng-provinsen.

ANC-formann Baleka Mbete har overrakt Nyantakyi en formell lykkønskning, og det sørafrikanske regjeringspartiet oppfordret Ghana til å la deres Black Stars være hele Afrikas svarte stjerner. (©NTB)