Fabio Capello (Foto: Kirsty Wigglesworth/Ap)
Fabio Capello (Foto: Kirsty Wigglesworth/Ap)

Capello fortsetter som England-trener

FA-sjefene er trygge på at italieneren er rett mann, og Capello vil få inn nye fjes inn på laget.

Det engelske fotballforbundet (FA) har avgjort at Fabio Capello får lov til å fortsette som England-trener.

- Vi er fremdeles ekstremt skuffet over innsatsen i Sør-Afrika, og vi mente det var viktig at vi brukte litt tid på å reflektere over alt på en rolig og ettertenksom måte hjemme i England. Etter å ha gått gjennom prestasjonene er vi fortsatt overbevist om at Fabio er den beste mannen for jobben, sier FAs Sir Dave Richards.

England ble ydmyket av erkerival England i åttedelsfinalen, og sendt hjem i skam med 4-1 og VMs mest kontroversielle annullering i baggasjen.

Italieneren ledet laget med stil gjennom kvalifiseringen, men i selve mesterskapet virket hans spillere å være formsvake. Uavgjort mot USA og Algerie (en av VMs mest skuffende kamper) og 1-4-tap for Tyskland i åttedelsfinalen imponerte ikke mange.

Det gjorde heller ikke 1-0-seieren over Slovenia som sendte engelskmennene videre fra gruppespillet.

Les Frode Gryttens Capello-dagbok: - I try to writa this in Inglese

I FA er man imidlertid sikre på at VM-fiaskoen skal få positive følger i EM i 2012.

- Han gikk til VM med et rykte som en av verdens beste managere, og vi er sikker på at Fabio vil dra nytte av sin første erfaring fra en internasjonal turnering, og det vil utvilsom gjøre oss sterkere inn mot EM i 2012, sier Richards.

Capello klar til å gi alt
Og Capello selv er klar til å gi alt i de neste to årene.

- Jeg er mer innstilt enn noensinne på å gjøre det bra med England. Jeg har fått vite at alle i FA vil at jeg skal fortsette, sier Capello, og legger til:

- Sir Dave Richards har ringt meg for å si at alle i FA ønsker at jeg skal fortsette. Jeg forklarte at det er viktig at vi bruker skuffelsen som motivasjon i fremtiden. Jeg kan forsikre fansen om at jeg nå er fullt fokusert på våre EM-kvalifiseringskamper, og det begynner med vennskapskampen mot Ungarn i august, sier Capello.

Vil bruke nye spillere
Han sier også at det kan komme friskt blod inn i England-troppen.

- Vi vil satse på å ta i bruk noen nye spillere for å gi laget ny energi, og jeg vil bruke min erfaring for å ta England fremover. Jeg er ekstremt stolt over å være England-manager. Det betyr mye for meg, og jeg er bestemt på å lykkes, sier italieneren.

(©NTB/TV 2 Sporten)