Brede Hangeland (Foto: Manu Fernandez/Ap)
Brede Hangeland (Foto: Manu Fernandez/Ap)

Hangeland taus om Liverpool-ryktene

- Jo mer jeg sier om slike ting, jo mer spekulasjoner blir det, sier Hangeland til TV 2 Sporten.

Brede Hangeland har vært koblet til flere storklubber det siste året. Spesielt har Arsenal vært nevnt hyppig i britiske medier, men en overgang har ikke materialisert seg.

Med Roy Hodgson på plass som ny manager i Liverpool har også ryktemakerne funnet seg en ny klubb å koble siddisen til, ikke minst med tanke på Hodgsons tilbøyelighet til å hente spillere han kjenner fra før.

Berømmer Hodgsons innsats
Og Hangeland synes det er trist å miste manageren som førte Fulham til finalen i Europaligaen forrige sesong - en prestasjon hyllet av så vel presse som øvrige managere i England.

Vi hadde håpet å beholde ham.

- Vi i Fulham er litt skuffet over det, selvfølgelig. Vi hadde håpet å beholde ham, men han, om noen, fortjener å få en jobb i en så stor klubb. Så vi ønsker ham lykke til, og håper at vi får en trener som kan fylle litt av skoene hans. Han er hovedgrunnen til at vi har gjort det så godt som vi har Fulham, sier Hangeland til TV 2 Sporten.

Han roser treneren som hentet ham til klubben fra FC København i 2008.

- Han er en flink trener og en hyggelig fyr. I fotballen er det også sånn at man blir målt etter resultater, og på de to og et halvt årene siden han kom til Fulham har vi hatt en stigning hele veien, mener 29-åringen.

NY LIVERPOOL-MANAGER: Roy Hodgson poserer med et Liverpool-skjerf på Anfield etter  å ha blitt presentert som ny trener i klubben. (Foto: Scanpix/Ap)
NY LIVERPOOL-MANAGER: Roy Hodgson poserer med et Liverpool-skjerf på Anfield etter å ha blitt presentert som ny trener i klubben. (Foto: Scanpix/Ap)

Lite varierte treninger
- Simon Davies sier at Liverpool kommer til å få kjedelige treninger?

- Det kommer an på hva du mener. Mye av det samme blir gjentatt igjen og igjen, noen vil kalle det kjedelig, jeg mener at så lenge vi vinner fotballkampene så er vi fornøyde. Det er ikke slik at når vi kommer på trening er vi der for å ha det gøy; vi er der for å jobbe. Han gjør det samme han gjorde i Viking. Det fungerte den gangen, og jeg blir ikke overrasket om det fungerer i Liverpool, sier Hangeland, som spilte under Hodgson i snaut to sesonger i Viking, før han selv skrev under for FC København i januar 2006.

Jeg har mye å takke ham for.

Der ble han værende i to år, før han fikk en telefon fra en gammel kjenning.

- Var han en avgjørende faktor bak overgangen til Fulham?

- Definitivt. Han var nettopp blitt trener der, og så ringte han meg plutselig en dag i januar 2008 og spurte om jeg ville komme. Jeg tror ikke det ville skjedd om ikke han var trener der. Slik er det i fotball, det er litt kjennskap og vennskap. Plutselig var jeg i England, så jeg har mye å takke ham for, erkjenner Hangeland.

STORT ØYEBLIKK: Brede Hangeland jubler etter Champions League-kampen mellom FC København og Manchester United 1. november 2006. Kampen endte 1-0 til FCK. (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)
STORT ØYEBLIKK: Brede Hangeland jubler etter Champions League-kampen mellom FC København og Manchester United 1. november 2006. Kampen endte 1-0 til FCK. (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)

- Fokus på hardt arbeid
Han har tro på Hodgson i Liverpool, til tross for kritiske røster som viser til den tidligere Inter-managerens dårlig seiersprosent - og ikke minst de vanskelige kårene i Liverpool som følge av skakkjørt økonomi.

- Han er jo den han er. Jeg er sikker på at han kommer til å kjøre akkurat det samme systemet, men fokus på hardt arbeid og god organisering. Så gjenstår det å se om det fungerer der, det fungerte i hvert fall i Fulham. Jeg ser ingen grunn til at det ikke skal fungere der, også.

- Kan han gi Liverpool det nødvendige løftet som kan gi dem ligagull i England?

- Det har jeg ingen formening om. Jeg vet at han er en god trener, men det er mye som skal til for å vinne gull i England. Da må de sannsynligvis ha noen flere spillere enn det de har per i dag. Men at han er en bra trener og kommer til gjøre en god jobb, det er jeg overbevist om, sier han.

Møter på trening tirsdag
Hangeland har ikke pratet med Hodgson etter at klubbskiftet ble offentliggjort, og kan derfor heller ikke si noe om en eventuell interesse fra sin tidligere manager.

- Hvis han ringer, er du interessert i å dra til Liverpool da?

- Akkurat det har jeg ingen kommentar til. Jo mer jeg sier om slike ting, jo mer spekulasjoner blir det. De tingene holder jeg for meg selv, og så møter jeg opp på trening i Fulham tirsdag, smiler han.

- Neste sesong spiller du i hvitt?

- Ja, det går jeg ut ifra. Jeg har tre års kontrakt, så jeg går ut ifra at jeg skal være der i tre år.

STOR: Brede Hangeland ruvet i Vikings midtforsvar før han ble solgt til FC København. Her i duell med Aalesunds Tor Hogne Aarøy. (Foto: Hansen, Alf Ove/SCANPIX)
STOR: Brede Hangeland ruvet i Vikings midtforsvar før han ble solgt til FC København. Her i duell med Aalesunds Tor Hogne Aarøy. (Foto: Hansen, Alf Ove/SCANPIX)