Luis Fabiano og Robinho (Foto: ANTONIO SCORZA/Afp)
Luis Fabiano og Robinho (Foto: ANTONIO SCORZA/Afp)

Semb holder en knapp på Brasil

Tror likevel Dungas menn må vokte seg for Van Persie og Robben.

Følg Nederland - Brasil i livesenteret kl. 16.00

- Det er helt åpent. Jeg holder en knapp på Brasil for de har hatt en veldig stigning i programmet. De var gode i siste kampen mot Chile, og har spillere som er blitt bedre og bedre utover i mesterskapet: Fabiano, Kaká. I tillegg har de en veldig sterk backfirer, sier Nils Johan Semb foran ettermiddagens første kvartfinalemøte i VM.

Angrepsess
Nederland cruiset gjennom gruppespillet og slapp ikke inn mål før siste gruppekamp mot Kamerun. Men det er fremover på banen oransjetrøyene er kjent for å være best.

Les også:Brasil, Nederland, Uruguay og Ghanas vei til kvarten

- Nederland har sine ess der fremme. En Arjen Robben, Robin van Persie, Wesley Sneijder kan avgjøre dette her på egenhånd, advarer TV 2 Sportens VM-ekspert.

Sterkere defensivt
Begge lag, og da særlig Brasil, har vært kritisert for å spille for kynisk og defensivt - med bruken av to defensive midtbanespillere som ett av ankepunktene. Semb er enig i at kritikken er berettiget.

- Ja, jeg synes jo det. Hvis man skal se på det fra et underholdningsmessig synspunkt så hadde det blitt åpnere fotball ellers. Men lagene vinner fotballkampene sine og er bunnsolide bakover. Det har vært Nederlands akilleshæl tidligere; at de har vært for dårlige defensivt. Jeg synes Marwijk har gjort mye med laget defensivt, men de er blitt litt kjedeligere, dessverre.

Les også: Sneijder: - Vi kan spise Brasil til lunsj

Kjedelig blir det garantert ikke på tribunene, som ventelig vil være dekket av et hav av gule og oransje trøyer.

- Det blir en helt utrolig opplevelse fotballmessig, men også på tribunen. Det blir utrolig spennende, sier en spent Semb.