STEVNET: Supermodellen Naomi Campbell er stevnet som vitne for krigsforbryterdomstolen i Haag. (Foto: Alastair Grant/AP)
STEVNET: Supermodellen Naomi Campbell er stevnet som vitne for krigsforbryterdomstolen i Haag. (Foto: Alastair Grant/AP)

Supermodell må vitne i krigsforbrytersak

Supermodellen Naomi Campbell må finne seg i å vitne i krigsforbrytersaken mot Liberias tidligere president Charles Taylor.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Aktoratet ved krigsforbryterdomstolen i Haag stevner supermodellen som vitne. De vil vite hvordan hun i 1997 fikk en stor diamant av den daværende presidenten.

Bloddiamant

Gaven skal hun ha fått i Sør-Afrika i forbindelse med et kjendisarrangement med Nelson Mandela som vert. Diamanten skal ha vært en såkalt bloddiamant, som Taylor angivelig fikk av opprørere i Sierra Leone.

Diamantene skal han ha hatt med seg til Sør-Afrika for å selge dem og slik finansiere våpenkjøp. Diamantene stammet ifølge aktoratet fra den brutale diamantindustrien i Sierra Leone.

Banket på døren

Skuespilleren Mia Farrow har fortalt aktoratet at Taylor ga diamanten i gave til Campbell. Hun var til stede under middagen.

– Campbell ble vekket om natten av at det banket på døren. Hun åpnet døren og så to eller tre menn som ga henne en stor diamant de sa var fra Charles Taylor, har Farrow forklart ifølge rettsdokumentene. (©NTB)