NY LIVERPOOL MANAGER: Roy Hodgson poserer med Liverpool drakta på Anfield etter  å ha blitt presentert som ny trener i klubben. (Foto: Scanpix/Ap)
NY LIVERPOOL MANAGER: Roy Hodgson poserer med Liverpool drakta på Anfield etter å ha blitt presentert som ny trener i klubben. (Foto: Scanpix/Ap)

Hodgsons målsetting: - Vil bli litt bedre enn forrige sesong

Den ferske Liverpool-manageren går for topp fireplassering i sin første sesong som trener for klubben.

Torsdag ble det endelig offisielt klart at Roy Hodgson melder flytting fra Fulham og London og blir ny Liverpool-manager etter avgåtte Rafael Benítez.

Hodgson, som ble kåret til årets manager i Premier League etter 2009/2010-sesongen, fortalte om noen av sine forventninger til jobben på en pressekonferanse på Anfield torsdag ettermiddag.

- Riktig for min karrière
Han lar seg ikke affisere av at Liverpool sliter med en stor gjeldsbyrde og er lagt ut for salg av de amerikanske eierne George Gillett og Tom Hicks.

- Liverpool er en veldig stor klubb med enorme tradisjoner. Og hva enn som skjer i fremtiden, når klubben blir solgt, er jeg sikker på at klubben blir sterkere og ikke svakere. Jeg er overbevist om at muligheten til å jobbe her er det riktige valget for meg og min karrière, sier Hodgson.

Se et utdrag fra Hodgsons pressekonferanse i videovinduet øverst.

- Min jobb er å vinne fotballkamper
Han understreker at han overhodet ikke vil involvere seg i det pågående salget av klubben.

- Jeg vet at klubben gjorde hjemmeleksen sin da de valgte meg som manager. Målet mitt er å jobbe for klubben og folket i Liverpool og forsøke å hjelpe klubben til å vinne fotballkamper. Hva som skjer over hodet på meg med tanke på et salg er ikke noe som plager meg.

Håper på topp fire
Hodgson kom også med en personlig prestasjonsmål for Liverpool den kommende sesongen. Han ønsker at laget skal kapre en av de fire plassene som gir inngangsbillett til Champions League.

- Jeg vil hjelpe laget med å gjøre det litt bedre enn forrige sesong og forhåpentligvis klare en av de fire plassene som gir Champions League-plass, der klubben alltid har vært og hører hjemme. Jeg vil legge ned mitt arbeidet på treningsfeltet og rundt spillergruppen og gjøre det jeg alltid har gjort som fotballtrener, sier han.

NY LIVERPOOL-MANAGER: Roy Hodgson poserer med et Liverpool-skjerf på Anfield etter  å ha blitt presentert som ny trener i klubben. (Foto: Scanpix/Ap)
NY LIVERPOOL-MANAGER: Roy Hodgson poserer med et Liverpool-skjerf på Anfield etter å ha blitt presentert som ny trener i klubben. (Foto: Scanpix/Ap)