VIKTIG: Rektor Elisabeth Bonnevie ved Svarttjern skole i Oslo mener det er viktig å fokusere på barnas svømmekunnskaper. (Foto: Svein H. Lian/TV 2)
VIKTIG: Rektor Elisabeth Bonnevie ved Svarttjern skole i Oslo mener det er viktig å fokusere på barnas svømmekunnskaper. (Foto: Svein H. Lian/TV 2)

Rektor ved Svarttjern: – Svømming må fokuseres på

Svarttjern skole i Oslo ligger et steinkast fra vannet der to brødre druknet. De skulle gjerne ha gitt elevene et bedre svømmetilbud.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Onsdag kveld mistet to brødre på 9 og 11 år livet etter å ha druknet i Svarttjern på Romsås i Oslo. Like ved ligger Svarttjern skole. Brødrene var ikke elever ved skolen, mens søsteren deres er.

Åpen skole

Torsdag holdt skolen åpent, for at barn i området skulle ha et sted å samles etter det som skjedde.

– Det er så skrekkelig for dem at noen har druknet i vannet rett ved siden av, sier rektor Elisabeth Bonnevie ved Svarttjern skole til TV 2 Nyhetene.

– Selv om de ikke kjenner barna, så er det noe med drukning i nærområdet som er forferdelig for dem, forklarer hun.

Se reportasje øverst i artikkelen.

Respekt

Med sin beliggenhet et knapt steinkast unna vannet, er skolen bevisste på barnas forhold til vann.

– Drukning er alltid i bakhodet, siden vi har mange barn her som ikke kan svømme og har mange vann i nærheten, sier Bonnevie som sier skolen har vært relativt trygge i forhold til Svarttjern.

– Vi lærer våre barn å ha respekt for vannet, sier hun.

Les også: – Svømmeopplæringen i Norge er veldig dårlig

Ekstra opplæring

Ved skolen gis svømmeopplæring til elever i fjerde klasse.

– Vi må snu oss rundt og finne ut om det er mer vi kan gjøre, sier Bonnevie og forteller at i år hadde skolen ekstra svømmeopplæring etter at skoleåret var over.

– I sommer har vi også hatt svømmeopplæring for 40 av våre elever uken etter at vi sluttet. Vi er bevisste og vet at svømming må fokuseres på, sier Bonnevie.

436650