Sint
Sint

Dette irriterer oss mest i trafikken!

Stor undersøkelse avslører hva som gjør deg mest sint bak rattet. Les mer her:

Lar du deg ofte irritere i trafikken? Da er du ikke alene. Uvettige forbikjøringer, tuting, folk som viser finger’n og manglende dimming av lys. irriterer norske bilister kraftig.

Det viser en undersøkelse som If Skadeforsikring har gjort. Stadig flere av oss mener det er blitt mer egoisme de siste årene, og unge og middelaldrende menn er verstingene.

Mer egoisme

If Skadeforsikrings irritasjonsbarometer tar temperaturen på egoismen i trafikken, og den er nå økende: 49 prosent mener at det er blitt mer egoisme blant bilførere i løpet av de siste årene, opp fra 42 prosent på fjorårets barometer. 1900 privatpersoner er intervjuet om temaet.

- Dette er en beklagelig økning i opplevd egoisme fra fjorårets måling. Den største økningen finner vi blant unge mennesker under 30 år, som inntil i år har ment at egoismen øker mindre enn de eldre aldersgruppene, sier bilskadesjef Cecilie Frivold i If Skadeforsikring i en pressemelding.

Kjører Audi eller BMW

Den typiske personen som mener at egoismen er økende er i 50-årene, kjører Volvo, bor i Buskerud og stemmer Arbeiderpartiet. De som i minst grad mener at egoismen er stigende er typisk i 30-årene, kjører Audi eller BMW, stemmer Venstre og bor i Sogn og Fjordane, Hordaland eller Oslo.

9 av 10 mener at uvettige forbikjøringer er irriterende i stor eller svært stor grad. 7 av 10 er tilsvarende irritert over bilister som ikke dimmer lysene samt andre bilister som utrykker sin misnøye gjennom tuting, lyssignaler eller viser fingeren. I fjorårets undersøkelse var det manglende bruk av blinklys og for kort avstand til bilen foran som på landsbasis irriterte mest.

Han her er ikke irritert, men kjører lynfort for dét!

Dette irriterer vi oss over:

- Uvettig forbikjøring 89 %

- Bilister som uttrykker sin misnøye i trafikken gjennom tuting, lyssignaler eller viser fingeren 69 %

- Bilister som ikke dimmer lysene ved passering 68 %

- Dårlig skilting 61 %

- Bilister som ikke legger seg tilbake i høyre felt etter forbikjøring på motorvei 54 %

- Bilister som ikke avpasser farten inn mot rundkjøringer 50 %

- Bilister som lar bilen gå unødvendig lenge på tomgang 44 %

- Egne feilvurderinger i min kjøring 44 %

- Bilister som bremser til under fartsgrensa før passering av fotobokser 41 %

- Syklister på veien 40 %

- Bråkete barn i baksetet 22 %

Dette bør du lese FØR du drar på bilferie!

1900 nordmenn ble spurt om i hvilken grad de opplever følgende situasjoner som irriterende når de kjører bil. Svaralternativene var i svært stor grad, i stor grad, i liten grad eller svært liten grad. Under følger prosentandelene som svarte i svært stor grad og i stor grad:

Stemmer denne lista? Skriv din mening i kommentarfeltet under!