54-åring siktet for heleri av 500 millioner kroner

En 54 år gammel norsk forretningsmann er siktet for heleri av en halv milliard kroner som skal være unndratt ved ikke å rapportere inn moms på klimakvoter.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mens mannen nekter å komme hjem fra Afrika, er sønnen fengslet i Oslo. 54-åringen nekter å ha noe å gjøre med saken, som ifølge VG er den største bedragerisaken i Norge etter Finance Credit-saken på 1,4 milliarder kroner.

Politiadvokat Asbjørg Lykkjen i Oslo politidistrikt sier til avisen at sju personer så langt er siktet i saken. Blant de to nye som ble siktet i juni, er den 54 år gamle norske forretningsmannen som befinner seg i Afrika.

I en e-postutveksling med VG sier mannen blant annet at han erkjenner sakens alvor. Han hevder han har et «brennende ønske» om å forklare seg, men sier han ikke vil komme til Norge fordi han regner med å bli fengslet og sittende i varetekt fram til en eventuell rettssak.

– Det vil jeg ikke i dag, sier mannen og viser til at han har familie i det afrikanske landet og bare en svak tilknytning til Norge. (©NTB)