Strengere regler for tigging

Distriktene følger byene og innfører strengere regler for tiggere og gateselgere. Frykten er nå at ulik praksis skal sende tiggerne ut på vandring, melder Nationen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bergen, Kristiansand, Tønsberg og Arendal har skjerpet de lokale politivedtektene i håp om å få mer kontroll over tiggingen. Nå følger mindre kommuner etter.

Vest for Oslo har politikerne i Bærum og Asker allerede innført strengere regler, og på Romerike har politiet sendt brev til de ulike kommunene der de ber om tiltak mot tigging for å skape enhetlige regler i hovedstadsregionen.

Politiet ønsker å bruke samme modell som Bergen, hvor alle som vil samle inn penger eller selge varer og tjenester på offentlig sted må søke tillatelse hos politiet.

- Vi vil gjøre kommunene oppmerksomme på hvilke muligheter de har til å håndtere tiggingen, sier konstituert politimester Kari Torkelsen i Romerike politidistrikt

- Innstrammingene er forholdsregler for det tilfellet at tigging skulle bli et problem, sier Sørums ordfører, Hans Marius Johnsen (Ap). Også flere av kollegene hans er positive til å stramme inn reglene. (©NTB)