giampaolo cheula footon (Foto: UCI/)
giampaolo cheula footon (Foto: UCI/)

Tour-lag vraket kapteinen like før start

Giampaolo Cheula skulle lede Footon-Servetto i Tour de France, men fikk kontramelding bare fire dager før start.

Footon-Servetto hadde planlagt å sende et lag med åtte Tour-debutanter ledet av itaieneren Giampaolo Cheula (31), som har erfaring fra Tour de France.

- I dag (onsdag) skulle jeg reist til Rotterdam, men i går sa de at planene hadde endret seg, sier en sint og skuffet Cheula til avisen La Stampa ifølge Cyclingnews.

Han forteller at han ble oppringt under trening.

- Jeg ble så skuffet at jeg snudde og kjørte hjem til sønnen min. Det vil være en løgn å si at jeg ikke var opprørt. Jeg var sint, men etter en kveld med familien må jeg komme meg i gir igjen.

Alt om Touren: Lagene | rytterne | etappene | Tourmanager | sendeskjema |

I lagets egen pressemelding om uttaket til Tour de France ble Cheula omtalt som mannen som skulle lede den urutinerte troppen. Nå erstattes han av den 33 år gamle baskeren Aitor Perez, som heller aldri har syklet Tour de France. Dermed stiller laget med hele ni debutanter i Rotterdam lørdag.

Selv om Cheula er skuffet og sint har han ingen planer om noe opprør mot lagledelsen.

- Det at jeg skulle være kaptein var nok litt overdrevet. Jeg e rmoden nok til å vite at en ansatt må akseptere valgene til de som driver firmaet. Jeg kan være hos Footon neste år også. Vi har fremdeles et godt forhold, hevder Cheula.

aitor perez footon (Foto: UCI/)
aitor perez footon (Foto: UCI/)