ETTERLYST: Fantombildet (innfelt til høyre) er av mannen politiet mistenker å være innblandet i dobbeldrapet i Linköping i 2004.  (Foto: Lasse Hejdenberg / Scanpix, © JFE)
ETTERLYST: Fantombildet (innfelt til høyre) er av mannen politiet mistenker å være innblandet i dobbeldrapet i Linköping i 2004. (Foto: Lasse Hejdenberg / Scanpix, © JFE)

Etterlyser denne mannen etter drap på 8-åring

Svenske Mohammed ble drept på veien til skolen. Kvinnen som ville hjelpe ham ble også brutalt stukket ned.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mohammed Ammori var bare åtte år da han ble drept langs skoleveien i Linköping 19. oktober 2004. Like etter angrep drapsmannen Anna-Lena Svensson (56), som sannsynligvis prøvde å hjelpe den lille gutten.

Svensson prøvde å rømme fra stedet med paraply og veske i hendene, men ble raskt tatt igjen av knivdesperadoen, som hogg henne ned. Hun ble knivstukket gjentatte ganger i ryggen, og senere i brystet. Deretter forsvant gjerningsmannen fra stedet.

Saken opprørte hele lokalsamfunnet, og det ble avholdt ett minutts stillhet for å hedre de døde.

Observert av vitner

Seks år etterpå går det svenske politiet ut med en fantomtegning av person de mener har tilknytning til drapene. Flere vitner skal ha observert denne mannen i nærheten av åstedet rett etter ugjerningene.

Politiet håper publiseringen av tegningen skal gi nye opplysninger i det uoppklarte dobbeldrapet. Mannen var i 2004 i 20-års alderen. Han var tynt kledd, til tross for at det regnet og var kjølig drapsdagen. Flere har beskrevet mannens oppførsel som unormal.

– Han oppførte seg rart. Han holdt hendene på en spesiell måte, og hadde et forvridd ansikt. Det så ikke ut som om han hadde det bra, sier etterforskningsleder Jan Staaf till Aftonbladet.

Har dna-spor

Han understreker at politiet ikke er sikre på at mannen på bildet er gjerningsmannen, og at man må se på det med kritiske øyne.

Politiet fant raskt mordvåpenet, en gammel Butterflykniv. På den var det et hårstrå som tilhørte gjerningsmannen. Men til tross for at politiet har drapsmannens DNA, har de ikke funnet noen match i registeret.

Før hun døde rakk Anna-Lena Svensson å si noen ord om mannen som stakk henne ned.

– Han var så ung, i 20-års alderen, skal ha vært hennes siste ord til vitner på stedet.