– Legesekretær tappet 2.000 pasientdokumenter

En legesekretær er mistenkt for å ha tappet rundt 2.000 pasientdokumenter og gitt dem videre til leger ved konkurrerende foretak. Informasjonen skulle brukes til å klage på et anbud verdt flere hundre millioner kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oslo politidistrikt ransaket onsdag tre private helseforetak og tre leger som arbeider ved disse foretakene. Bakgrunnen er en anmeldelse fra det private helseforetaket Aleris.

Selskapet mener seg utsatt for omfattende ulovlig tapping av taushetsbelagte opplysninger fra til sammen rundt 2.000 pasientdokumenter.

– Saken har vært etterforsket siden januar i år. I slutten av etterforskningen har vi funnet det nødvendig å foreta en ransaking for å sikre de siste bevisene, sier politiadvokat Ragnvald Brekke ved Finans- og miljøseksjonen ved Oslo politidistrikt til NTB.

Fire leger og en legesekretær er involvert i saken. Legesekretæren, som tidligere var ansatt ved Aleris, skal ha utfør tappingen, mens legene jobbet ved konkurrerende helseforetak.

Aleris vant høsten 2009 en anbudsrunde for det regionale helseforetaket Helse Sør-Øst om utføring av oppgaver for det offentlige.

Den ulovlige tappingen av de taushetsbelagte opplysningene skal ha blitt gjennomført for å gi de tapende private helseforetakene et grunnlag for å klage på anbudsbeslutningen til Helse Sør-Øst. Kontrakten er på mellom 75 og 80 millioner kroner per år, og har en varighet på inntil fire år.

Tappingen ble oppdaget av Helse Sør-Øst, som varslet Aleris. I klagen hadde et av helseforetakene lagt ved operasjonsdagbøker, lister og poliklinikkdagbøker tilhørende enkelte av legene til Aleris.(©NTB)