Lyn (Foto: Sigurdsøn, Bjørn/Scanpix)
Lyn (Foto: Sigurdsøn, Bjørn/Scanpix)

Lyn er konkurs

Lyn-styret har tatt sin avgjørelse: Klubben må slå seg konkurs.

Lyn har akkurat besluttet å slå seg selv konkurs. Vestkantklubben har i hele dag forsøkt å samle inn de seks millionene Adeccoligajumboen manglet for å drive videre, men lyktes ikke.

Det betyr at de ansatte får sparken, spillerne blir fristilt og laget må starte på nytt i 8. divisjon. Det er første gang en klubb på et så høyt nivå må gå til et så drastisk skritt.

Begjærer oppbud
Klubben Lyn Fotball leverer en oppbudsbegjæring med virkning 30.06.2010.

- Avgjørelsen er dessverre den at vi ser at vi ikke har klart å reise nok kapital til å drive det videre, så den triste konklusjonen er at fotballklubben Lyn begjærer oppbud, onsdag 30. juni, sier Lyn-direktør Rolf-Magne Walstad til TV 2 Sporten.

Han har de siste ukene jobbet på spreng for å skaffe klubben sårt tiltrengte midler, men innså til slutt at det var en uoverkommelig oppgave.

- Vi har ikke evnet å skape balanse mellom de inntektene vi har og de kostnadene som er der og nå ser vi at flere redningsaksjoner som vi har hatt i løpet av de siste ukene, vil vi ikke komme ut av. Og når vi ikke klarte å komme i land denne uka her så velger vi å si stopp.

- Utrolig trist
Han beklager konkursen overfor alle med hjertet sitt i Lyn.

- Det var jo det vi sa ved nyttårstider. Det ville være for ille å gi slipp på det. Det er utrolig trist. Det er trist for alle de som har vært med og arbeidet for dette her i mange år. Det er mange som har brukt frivillig tid og timer på det, det er mange som har brukt penger på det og det er mange som ser opp til spillerne til Lyn, både supportere og småunger som er stole av å gå rundt i Lyn-drakt. Nå skal de få fortsette å gå med Lyn-drakt, men det vil ikke være noe A-lag for dem å heie på, sier han.

Lyns kamper strykes
Norges Fotballforbund forklarer hvilke konsekvenser Lyn-konkursen får i en pressemelding.

- Dersom FK Lyns lag ikke kan spille de resterende kampene, vil de bli strøket fra seriespillet og plassert sist på tabellen. Alle lagets seriekamper i inneværende sesong vil bli annullert, heter det i pressemeldingen.

Walstad sier imidlertid at Lyn ikke vil stille lag i siste halvdel av Adeccoligasesongen.

- Fotballklubben Lyn er historie fra og med i morgen av. Ski- og fotballklubben Lyn lever jo videre i beste velgående og skal bygge et svært klubbhus, og Lyns ungdomsfotball lever jo videre som før. Men det er klart at totaliteten i klubben blir annerledes. Men det vil tiden vise. Akkurat nå er vi utrolig lei oss og triste for at vi ikke klarte det videre. Vi er lei oss på vegne av Adeccoligaen som vi ikke klarte å fullføre, fortsetter Walstad.

Spillerne fristilles
Generalsekretær i Norges Fotballforbund (NFF), Paul Glomsaker forteller at alle klubbens spillere nå fristilles.

- Spillerne i FK Lyn kan bli fristilt i forbindelse med en konkurs. I utgangspunktet vil ikke spillere som inngår kontrakt med ny klubb som profesjonell kunne få spilletillatelse før overgangsvinduet åpner 1. august, men det er mulig å gi dispensasjon fra denne bestemmelsen i overgangsreglementet, sier Glomsaker i en pressemelding.

FK Lyns konkursbehandling vil berøre alle lag som er organisert under FK Lyn, men ikke lag som hører under Ski- og Fotballklubben Lyn.

Konkursen innebærer i utgangspunktet at Lyn må starte på nytt i åttendedivisjon, men Bastionen håper at klubben kan inngå i Lyn Fotballs breddelag i 6. divisjon.

Les også: Bastionen-talsmann mener rike onkler burde bidratt

Klar melding
Lyn hadde i utgangspunktet et kapitalbehov på seks millioner kroner for å kunne drive forsvarlig ut 2010, som en følge av at de ikke maktet å skaffe tilstrekkelige sponsorinntekter.

Walstad forteller at klubben ikke var langt unna å klare å skaffe til veie pengene.

- Det var ikke så veldig mye det sto på, men nok til at vi ikke hadde krefter eller samvittighet til å drive dette videre, sier Walstad til TV 2 Sporten.

Lyn ble reddet med et nødskrik i vinter, da de også var i økonomisk trøbbel. Denne gangen endte det ikke like godt.