jerome vincendeau og dag otto lauritzen lager mat til Tour de France (Foto: TV 2/)
jerome vincendeau og dag otto lauritzen lager mat til Tour de France (Foto: TV 2/)

Tour de mat: Jerome lager croque monsieur

Den franske kokken Jerome og Dag Otto Lauritzen lager mat som følger Tour de France-løypen.

Jerome Vincendeau er innehaver av restauranten «Jeromes» i Oslo. Han har laget mat på TV 2 til Tour de France-løypene de siste årene og har vært med i TV 3-programmet «Hellstrøm rydder opp». Denne sommeren får Jerome hjelp av sykkelekspert Dag Otto Lauritzen ved grytene.

Se dagens rett bli tilberedt i videovinduet øverst.

Croque Monsieur
8 stk brødskiver
8 stk skinke
100 gr revet gruyère ost
50 gr crème fraiche
Salt og pepper

Skjær bort skorpen fra brødskivene.

Smør skivene med creme fraiche, legg gruyère og skinke over. Legg to og to over hverandre.

Strø revet ost på toppen før du steker under grill til osten blir gyldenbrun.

Server med salat.