jerome vincendeau og dag otto lauritzen lager mat til Tour de France (Foto: TV 2/)
jerome vincendeau og dag otto lauritzen lager mat til Tour de France (Foto: TV 2/)

Tour de mat: Jerome lager entrecôte bordelaise

Den franske kokken Jerome og Dag Otto Lauritzen lager mat som følger Tour de France-løypen.

Jerome Vincendeau er innehaver av restauranten «Jeromes» i Oslo. Han har laget mat på TV 2 til Tour de France-løypene de siste årene og har vært med i TV 3-programmet «Hellstrøm rydder opp». Denne sommeren får Jerome hjelp av sykkelekspert Dag Otto Lauritzen ved grytene.

Se dagens rett bli tilberedt i videovinduet øverst.

Entrecôte Bordelaise (Entrecôte som i Bordeaux)
500 gr entrecôte (1 stykke entrecôte)
2 ss olivenolje
Salt, svart pepper
4 sjalottløk
1 fedd hvitløk
25 gr smør
2 dl rød Bordeaux-vin

Varm opp oljen. Brun entrecôten til blodet pipler fram på oversiden. Smak til med salt og pepper, og snu kjøttet. Krydre også den brunede siden med salt og pepper.

Ta kjøttet opp av pannen når det har stekt like lenge på den andre siden. Hold det varmt.

Skrell sjalottløk og hvitløk, hakk dem fint, og brun dem i smør. Hell vinen over, og la det koke inn.

Skjær kjøttet i tykke skiver på tvers av fibrene og anrett.