jerome vincendeau og dag otto lauritzen lager mat til Tour de France (Foto: TV 2/)
jerome vincendeau og dag otto lauritzen lager mat til Tour de France (Foto: TV 2/)

Tour de mat: Jerome lager andeconfit

Den franske kokken Jerome og Dag Otto Lauritzen lager mat som følger Tour de France-løypen.

Jerome Vincendeau er innehaver av restauranten «Jeromes» i Oslo. Han har laget mat på TV 2 til Tour de France-løypene de siste årene og har vært med i TV 3-programmet «Hellstrøm rydder opp». Denne sommeren får Jerome hjelp av sykkelekspert Dag Otto Lauritzen ved grytene.

Se dagens rett bli tilberedt i videovinduet øverst.

Confit de canard (Andeconfit)
6 stk lår fra and
100 gr grov havsalt
20 gr hel svart pepper
1 kg andefett

Dryss saltet over lårene og la dem stå natten over. Skyll dem deretter grundig, og tørk dem med kjøkkenpapir.

Legg lårene med skinnsiden ned i en stor, vid gryte, og tilsett fettet. Lårene skal være fullstendig dekket av det flytende andefettet.

Stek dem over svært lav varme i 2 ½ time.

Ta lårene opp av fettet. Legg dem i oven 10 min under grill før de serveres med mandelpotet stekt i andefett.