jerome vincendeau og dag otto lauritzen lager mat til Tour de France (Foto: TV 2/)
jerome vincendeau og dag otto lauritzen lager mat til Tour de France (Foto: TV 2/)

Tour de mat: Jerome lager ostevannbakkels

Den franske kokken Jerome og Dag Otto Lauritzen lager mat som følger Tour de France-løypen.

Jerome Vincendeau er innehaver av restauranten «Jeromes» i Oslo. Han har laget mat på TV 2 til Tour de France-løypene de siste årene og har vært med i TV 3-programmet «Hellstrøm rydder opp». Denne sommeren får Jerome hjelp av sykkelekspert Dag Otto Lauritzen ved grytene.

Se dagens rett bli tilberedt i videovinduet øverst.

Gougères (Ostevannbakkels)
2,5 dl melk
100 gr smør
1,5 ts salt
150 gr hvetemel
4 egg
50 gr gruyère eller comté

Ha melken i en gryte med smør og salt, og varm opp til kokepunktet.

Tilsett melet, og rør om i 4-5 minutter over svak varme til røren slipper gryten. Avkjøl røren. Rør i ett egg om gangen med en trespatel. Bland godt revet ost in i røren.

Form boller av rører med en spiseskje, og sett bollene på en smurt bakplate. Forvarm ovnen til 175*C. Pensle bollene med eggeplomme, dryss revet ost over, og stek dem i oven i 20-25 min.

Disse små gougère serveres til en apéritif eller champagne.