jerome vincendeau og dag otto lauritzen lager mat til Tour de France (Foto: TV 2/)
jerome vincendeau og dag otto lauritzen lager mat til Tour de France (Foto: TV 2/)

Tour de mat: Jerome lager tarte tatin

Den franske kokken Jerome og Dag Otto Lauritzen lager mat som følger Tour de France-løypen.

Jerome Vincendeau er innehaver av restauranten «Jeromes» i Oslo. Han har laget mat på TV 2 til Tour de France-løypene de siste årene og har vært med i TV 3-programmet «Hellstrøm rydder opp». Denne sommeren får Jerome hjelp av sykkelekspert Dag Otto Lauritzen ved grytene.

Se dagens rett bli tilberedt i videovinduet øverst.

Tarte Tatin (opp-ned-kake)

Deig:
100 gr hvetemel
70 gr smør
30 gr sukker
1 egg
1 knivsodd salt

Fyll:
8 stk syrlige epler
60 gr smør
60 gr sukker
2 ts vaniljesukker

Lag en mørdeig av mel, kaldt smør, sukker, egg og salt. Pakk den i plastfolie, og sett den i kjøleskapet i 1 time.

Skrell eplene, fjern kjernehusene, og del eplene i 4. Smelt smøret i en stekepanne med høy kant. Pannen må tåle stekeovnsvarme. Dryss vaniljesukker og sukker i smøret. Rør i pannen til du får en brun karamell som begynne å ryke. Legg eplene i pannen. La de surre 2-3 min.

Kjevle mørdeigen ut til en tynn, rund leiv. Legg den over eplene, og trykk kantene fast. Stek kaken i oven i 40 min på 180 grader. Hvelv terten forsiktig ut av formen.

Tarte Tatin spises varm og smaker godt med vaniljeis.