jerome vincendeau og dag otto lauritzen lager mat til Tour de France (Foto: TV 2/)
jerome vincendeau og dag otto lauritzen lager mat til Tour de France (Foto: TV 2/)

Tour de mat: Jerome lager carbonnades flamandes

Den franske kokken Jerome og Dag Otto Lauritzen lager mat som følger Tour de France-løypen.

Jerome Vincendeau er innehaver av restauranten «Jeromes» i Oslo. Han har laget mat på TV 2 til Tour de France-løypene de siste årene og har vært med i TV 3-programmet «Hellstrøm rydder opp». Denne sommeren får Jerome hjelp av sykkelekspert Dag Otto Lauritzen ved grytene.

Se dagens rett bli tilberedt i videovinduet øverst.

Carbonnades flamandes (Flamsk gryterett med storfekjøtt)

1 kg storfebog
60 gr smør
Salt, pepper
3 stor løk
1 ss brunt rørsukker
½ liter mørk pils
1 skiver brød
1 bouquet garni
1 ss hvitvinseddik
1 ss sennep

Skjær kjøttet i store terninger (ca 50 gr hver), og brun dem i smør på alle sider. Smak til med salt og pepper. Ta kjøttet opp av stekepannen.

Skrell løken, skjær den i skiver, og stek den i steikesjyen.

Tilsett rørsukker og øl, og kok opp.

Smuldre brødet ned i sausen. Tilsett bouquet garni, hvitvinseddik og kjøttstykkene.

La det hele braisere under lokk over svak varme i 2 ½ time.

Rør i gryten av og til.

Det best tilbehøret til denne retten er en potet- og gulrotmos.