Nå er Audien tilbake hos eieren   og skal bli enda bedre passet på i fortsettelsen. Foto: Fred Pedersen.
Nå er Audien tilbake hos eieren og skal bli enda bedre passet på i fortsettelsen. Foto: Fred Pedersen.

Fant igjen stjålet bil noen hundre meter hjemmefra

Takker lokalavisen for at den sjeldne Audien dukket opp igjen.

– Jeg er dypt takknemlig overfor Glåmdalen og leserne av avisas nettsider, takker en lettet Fred Pedersen.

– For noen kan kanskje dette virke som en liten sak. For oss som bruker mye tid på bilene våre er den stor og viktig.

Han og samboer Anne Karin Engen fikk en dårlig start på helga. Ved 11-tida lørdag oppdaget de at familiens spesielle Audi Coupe GT 5E 1982-modell ikke stod utenfor rekkehuset innerst i Fiolbakken i Lia.

Ni minutter!

– Jeg ringte politiet og anmeldte saken. Glåmdalen fanget opp anmeldelsen og kontaktet meg, forteller Pedersen.

Biltyveriet var nemlig ganske så spesielt. På disse tider i juni i fjor ble en av familiens tre andre biler, en sjelden Audi Coupe Quattro, stjålet fra samme sted.

Politiet loggførte meldingen om det siste biltyveriet klokka 12 lørdag morgen. Klokka 15:26 ble det lagt ut en sak på glomdalen.no med bilde av bilen og omtale av tyveriet.

Kun ni minutter senere ringte en av våre lesere nettredaksjonen. Tipseren hadde sett en bil som var mistenkelig lik.

For fristende

Audien var forsøkt skjult bare 200–300 meter fra der Fred Pedersen bor, mellom noe buskas og garasjeanlegget i Kløverbakken. Trolig hadde tyvene planer om å hente den litt senere.

– Jeg reiste bort og konstaterte at det var «konebilen» vår. Døra var brutt opp, samt at tenningslåsen og rattlåsen var ødelagt, men tyvene har trolig ikke fått start og derfor dyttet den bort til stedet.

Siden det legges nytt tak i borettslaget, har Audien stått et par netter ved garasjene ned mot Blomsterveien. Eieren tror dette har ført til uheldig «markedsføring».

Sikrer bilene bedre

Fred Pedersen er over middels interessert i biler. Han bruker mye tid og penger på klenodiene sine, derfor er det ekstra ille når de blir stjålet, noe han har opplevd fire ganger.

– At vi får igjen penger på forsikringen betyr ikke så mye. Du får ikke kjøpt igjen den samme bilen som du har brukt år og mye penger på å få akkurat som du ønsker, påpeker bilentusiasten.

Nå har han fått nok.

– At noen stjeler og ramponerer biler på denne måten, er ynkelig. I lengden blir det veldig slitsomt hele tida å måtte passe på dem, nå skal jeg kjøpe GPS som varsler om bilene blir flyttet og gjør det mulig å spore dem opp igjen.

Du kan lese mer om bil og trafikk på glomdalen.no - klikk her