Torres (Foto: DAVID GRAY/Reuters)
Torres (Foto: DAVID GRAY/Reuters)

Torres: - Blir bare bedre og raskere

Fernando Torres kjenner at formen nærmer seg.

Se Spania - Portugal i vårt kampsenter og på TV 2 kl. 20.30

Fernando Torres har hatt en kronglete VM-oppkjøring. Spissen ble operert for to måneder siden, og Torres har slitt med å komme opp på sitt vante nivå.

- Det er alltid vanskelig når du kommer tilbake fra skade. Det er to måneder siden operasjonen, og det er ikke så lenge siden. Det er vanskelig å få utholdenheten tilbake, men litt etter litt blir jeg bedre og raskere, sier Torres.

- Villa ønsker alltid å score
I Torres' fravær har en tung bør lagt på skuldrene til David Villa. Villa har taklet presset på en utmerket måte så langt. Den Barcelona-klare spissen har scoret tre mål på Spanias tre første kamper. Torres mener Villa besitter alle de kvalitetene en målscorer trenger.

- Han er en spiller som alltid ønsker å score. Det er det eneste han tenker på. Han kan skyte og score med begge føtter og fra hvor som helst på banen, så han er en trussel for etthvert lag, sier Torres.

- Er der vi håpet
Xavi har i forkant av Portugal-kampen sagt at Spania ikke har spilt slik de ønsker i VM. Torres mener i likhet med Xavi at det første tapet mot Sveits ødela noe av Spanias mesterskapsrytme.

- Jeg tror alle vet at Spania ikke har spilt slik vi forventet. Jeg er sikker på at det har å gjøre med tapet for Sveits. Presset om å vinne fra første minutt gjør det vanskelig å spille god fotball, men nå er vi i en posisjon der vi håpet å være før vi kom hit, sier Torres.

Liverpool-spissen har lagt merke til Portugals bunnsolide defensive statistikk i VM og i VM-kvalifiseringen. Skal det bli kvartfinaleplass mener Torres at Spania må klare å stoppe Portugals kontringsfotball.

- De har bare sluppet inn fire mål på sine tjue siste kamper. De har farlige angripere som Ronaldo og Simão, og vil sikkert prøve å spille kontringsfotball. Det må vi prøve å hindre, sier Torres.