David Beckham (Foto: DARREN STAPLES/Reuters)
David Beckham (Foto: DARREN STAPLES/Reuters)

Beckham lanseres som ny landslagssjef

David Beckham lanseres som «Englands Maradona».

The Suns sjefskommentator Shaun Custis tar nå til orde for at David Beckham skal bli Englands fremtidige landslagssjef.

- Vi har prøvd alt for å få det til å fungere med multi-million pund-spillere, som til daglig presterer i Premier League, men som knapt klarer å sette føttene foran seg i en England-drakt. Fabio Capello, som har en lang merittliste på klubbnivå, fikk 60 millioner kroner i året for å snu Englands lykke etter katastrofen under Steve McClaren, men italieneren har mislyktes fullstendig. Becks har ingen trenerutdannelse, ingen managererfaring og har aldri ønsket jobben. Så på overflaten vil det se ut som en høyrisikoansettelse, men han kan være den magiske ingrediensen som løfter landslaget vårt ut av skyggene av søndagens VM-ydmykelse, skriver han.

Og Custis viser til Argentinas ansettelse av Diego Maradona.

- Da en av verdens beste spillere gjennom tidene, Diego Maradona, ble ansatt som argentinsk landslagssjef ble det møtt med latter både i hjemlandet og verden over. Det ble sett på som galskap og da argentinerne slet seg gjennom VM-kvalifiseringen ble kritikken større og større. Maradona hoppet rundt i sitt tekniske område og pekte i alle retninger, ropte og skrek til alle innen rekkevidde, og det virket ikke som han hadde peiling på hva han drev med. Men i sluttspillet i Sør-Afrika spiller Argentina med stor frihet, de koser seg med fotballen og Maradona har skapt et bånd mellom seg og spillerne som virker uknuselig. Har vært der og opplevd alt. Det er ikke noe spillerne hans vil møte som han ikke har vært med på selv, skriver Custis.

Selv om Beckham aldri har opplevd noen suksess med landslaget, tror den rutinerte fotballkommentatoren at LA Galaxy-spilleren har det som skal til for å motivere underpresterende engelskmenn til å nå nye høyder.

- Han kan ta hvert gram av press av skuldrene til disse skjøre landslagsspillerne, som virker å være forkrøplet av frykt, og han ville gladelig tatt på seg alt ansvaret. Hans tilstedeværelse gir øyeblikkelig respekt. Han vet hva som får engelske fotballspillere til å fungere og hva som er rett for dem, skriver han.