SIER NEI: Tyskias statsminister  Tayyip Erdogan bekrefter at et israelsk militærfly er nektet tilgang til tyrkisk luftrom.  (Foto: OSMAN ORSAL/Reuters/Scanpix)
SIER NEI: Tyskias statsminister Tayyip Erdogan bekrefter at et israelsk militærfly er nektet tilgang til tyrkisk luftrom. (Foto: OSMAN ORSAL/Reuters/Scanpix)

Israelsk militærfly nektet tilgang til tyrkisk luftrom

Et israelsk militærfly er nektet tilgang til tyrkisk luftrom etter bordingen av konvoien med nødhjelp til Gazastripen, sier Tyrkia statsminister Tayyip Erdogan.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Erdogan bekreftet mandag at et israelsk militærfly er nektet tilgang til tyrkisk luftrom etter at ni personer med tyrkisk bakgrunn ble drept da israelske soldater stanset en konvoi med nødhjelp til Gazastripen 31. mai.

Måtte legge om kursen

Det var et fly med israelske offiserer som skulle til Polen for å besøke Auschwitz, som i dagene etter bordingen måtte legge om kursen da det ble nektet tilgang til tyrkisk luftrom.

Erdogan vil ikke si hva Tyrkia vil svare på lignende forespørsler fra Israel, men ifølge nyhetsbyrået Anatolia sa han til tyrkiske pressefolk i Toronto at tyrkisk luftrom er stengt for israelske militærfly.

Les også: Tyrkia avviser Israels granskingskommisjon

Spent stemning

Stengningen av luftrommet er et nytt signal om hvor spent forholdet er blitt mellom Tyrkia og Israel etter Gazakrigen og bordingen av nødhjelpskonvoien.

Les også: FN krever full oppheving av Gaza-blokade

(©NTB)