Erik Andersen og forsvarer Gunhild Lærum under rettssaken tidligere i år. (Foto: TV 2)
Erik Andersen og forsvarer Gunhild Lærum under rettssaken tidligere i år. (Foto: TV 2)

Erik Andersen anker forvaringsdommen

Lommemannen-dømte Erik Andersen anker dommen fra Follo tingrett. Det bekrefter Andersens forsvarer, Gunhild Lærum, overfor TV 2.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Jeg kan bekrefte at Andersen i dag har bestemt seg for å anke deler av dommen. Han anker over de alvorligste forholdene han ble dømt for og straffeutmålingen, sier Lærum til TV 2.

Dømt til forvaring

Andersen ble for to uker siden dømt til ni års forvaring, med en minstetid på seks år. 58-åringen ble dømt for overgrep mot 66 unge gutter i perioden 1999 til 2006. Han ble også dømt ti lå betale ofrene totalt 2,5 millioner kroner i oppreisning.

Andersen ble blant annet funnet skyldig i voldtekt av en sju år gammel gutt i Hordaland i 1999.

Les også: «Lommemannen» så domsavsigelsen på TV

Erik Andersen har gjennom hele rettssaken nektet for at han har voldtatt noen av ofrene.

Under sin avsluttende prosedyre brukte Lærum flere timer på å argumentere for hvorfor hun ikke mener det er grunnlag for å dømme hennes klient til forvaring. En forvaringsdom betyr at 58-åringen risikerer å sitte i fengsel på livstid.

Les også: Lommemann-forsvarer: – Dommen er streng

«Fare for gjentagelse»

«Retten kommer til at det er en nærliggende fare for at tiltalte vil begå nye alvorlige seksualforbrytelser», heter det i dommen.

«Retten mener således at en tidsbestemt straff ikke er tilstrekkelig for å verne samfunnet. Følgelig idømmes tiltalte forvaring», står det videre i dommen fra Follo tingrett.

Håpet på sluttstrek

Statsadvokat Per Egil Volledal håpet at Andersen ikke ville anke dommen, av hensyn til den belastningen det blir for barna.

– Jeg håper på vegne av de fornærmede at dette er sluttstreken for denne saken. Jeg håper at han ikke nok en gang vil trekke sine ofre for retten, sa Volledal.