Fabio Capello (Foto: Kirsty Wigglesworth/Ap)
Fabio Capello (Foto: Kirsty Wigglesworth/Ap)

FA vil bestemme seg innen to uker

Men Fabio Capello ønsker å fortsette som England-manager.

Det er dagen derpå for Fabio Capello og England. Engelske medier var nådeløse i sin kritikk av laget og manageren. Capello sa på en pressekonferanse etter kampen at han ikke har til hensikt å slutte som England-manager.

Capellos kontrakt går ut i 2012, men italieneren og FA hadde opprinnelig en avtale om at begge parter kunne si opp avtalen i et toukersvindu etter VM. Avtalen kunne da sies opp uten noen form for økonomisk kompensasjon.

Den klausulen sørget Capello for å stryke fra kontrakten før VM. Dermed må FA bla opp med 120 millioner kroner fra å løse «Don Fabio» fra kontrakten.

På en pressekonferanse i Rustenburg fortalte Capello om hvilke planer han har for fremtiden.

- Jeg har snakket med Sir David Richards. Han fortalte meg at de trenger to uker på å bestemme seg, sa Capello foran et samlet pressekorps.

Se hele pressekonferanse i videovinduet øverst!

Han fortalte at spillerne var slitne ved inngangen til mesterskapet.

- Alle spillerne var slitne før mesterskapet. Ingen av spillerne var så gode som de var under kvalifiseringen, sa Capello.

FA-talsmann Adrian Beavington sier at fotballforbundet ikke vil ta noen forhastede beslutninger.

- Vi er alle veldig skuffet. Vi ønsker ikke å ta forhastede beslutninger. Ingenting har forandret seg. Fabio er fortsatt under kontrakt med oss, sier Beavington.

Capello ønsket ikke å kritisere enkeltspillere.

- Rooney spilte godt i noen kamper, men man kan ikke snakke om én spiller. Vi spilte ikke så hurtig som vi ønsker, sa Capello.

Capello var klar på at det bør innføres en vinterpause i Premier League dersom England skal hevde seg i fremtidige mesterskap.

- Men det er ikke min jobb å legge terminlisten, fortalte italieneren.