Mange skadd, to savnet etter båtulykke i Thailand

To speedbåter fulle av thailandske og utenlandske backpackere kolliderte i Thailand-bukta lørdag kveld i forbindelse med den månedlige fullmånefesten på Koh Phangan.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Minst 33 personer ble skadd, og to er trolig savnet etter at passasjerene falt i vannet etter kollisjonen, ifølge sykehuskilder. Avisa The Nations nettside skriver at 39 er skadd, og at tilstanden er alvorlig for to av dem.

Blant de skadde er en nordmann. Han fikk bare lettere skader i en skulder og er allerede utskrevet fra sykehuset, sier Terje Bolstad ved UDs operative senter til NTB.

17 av de skadde var utlendinger fra blant annet Australia, Tyskland, Storbritannia, Irland, Malaysia og Singapore, mens 16 var fra Thailand. Det skal ha vært rundt 35 mennesker om bord i båtene da de kolliderte i mørket i stor fart.

Ulykken skjedde i forbindelse med transport av unge festdeltakere fra Koh Samui til fullmånefesten på Koh Phangan som er spesielt populær blant vestlige backpackere. Tusener av ungdommer deltar hver måned på strandfesten. (©NTB)