Bruce Grobbelaar (Foto: TV 2/)
Bruce Grobbelaar (Foto: TV 2/)

Grobbelaar mener målvaktene har alt å vinne

- Det er straffeskytterne som må dra hjem med halen mellom beina, sier Bruce Grobbelaar.

Se Tyskland - England på TV 2 eller i vårt kampsenter søndag kl. 16.00

England og Tyskland barker sammen kl. 16.00 i Bloemfontein. De to landene har en lang historikk mellom seg, både på og utenfor banen. På banen har tyskerne stort sett trukket det lengste strået - og det gjerne på straffer.

Fabio Capello har allerede plukket ut sine fem straffeskyttere. James Milner, Steven Gerrard, Frank Lampard, Wayne Rooney og Gareth Barry blir Englands eksekutører. Capello har tidligere fortalt at England har øvet på straffer på trening, noe som Bruce Grobbelaar synes er fornuftig.

- Jeg er veldig overrasket, for de har aldri trent på det tidligere. Stemmer det at de har trent på det, så er det bra for dem, sier Grobbelaar.

Den tidligere Liverpool-keeperen er kjent for hvordan han forsøkte å psyke ut motstandere på straffespark. Grobbelaar stod på streken og begynte med vilje å skjelve i knærne slik at det så ut som han hadde gummiben. Han mener keeperne har alt å vinne i en straffekonk.

- Jeg vet ikke hva David James vil tenke på, men det gikk helt rundt for meg til manageren kom bort og sa: "Ingen kommer til å klandre deg. Hvis noen ikke klarer å score fra elleve meter, så er det ikke din feil." Jeg synes de viktigste spillerne er keeperne for straffeskytterne er de som kan dra hjem med halen mellom beina, sier Grobbelaar.