BLØDDE KRAFTIG: Johannesen hadde stikkskader og blødde kraftig da han stoppet bussen på Gyldenpris i Bergen. Han døde senere av skadene.  (Foto: Politiet / Sindre Raknes)
BLØDDE KRAFTIG: Johannesen hadde stikkskader og blødde kraftig da han stoppet bussen på Gyldenpris i Bergen. Han døde senere av skadene. (Foto: Politiet / Sindre Raknes)

Trond Kristian Johannessen (35) drept ved busstopp i Bergen

Johannessen segnet blodig om på et busstopp i Bergen fredag og døde på Haukeland sykehus senere på kvelden.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet friga i lørdag ettermiddag navnet på Trond Kristian Johannessen, den 35 år gamle mannen som døde fredag kveld på Haukeland sykehus etter å ha segnet blodig om på et busstopp på Gyldenpris i Bergen tidligere på ettermiddagen.

Politiet slo full drapsalarm, men har foreløpig få spor å gå etter.

– Status er at vi etterforsker saken som drap med ukjent gjerningsmann, sier politioverbetjent Bent Raknes ved Hordaland politidistrikt til TV 2 Nyhetskanalen.

– Ett knivstikk

Etter det TV 2 kjenner til var offeret kun påført ett eneste knivstikk i halsen.

Politiet vet verken åstedet eller hendelsesforløpet og ønsker å komme i kontakt med vitner.

– Det kom som et sjokk på familien

– Han var en person som ikke hadde noe utestående mot noen. Han var grei og godt likt, sier Johannessens advokat gjennom mange år, Stein Erik Ottesen, til TV 2 Nyhetene.

– Det kom som et sjokk på familien. Jeg snakket med moren i dag tidlig. Hun hadde fått beskjed av en prest om at sønnen var død, sier Ottesen som senest var i kontakt med klienten sin i forrige uke.

Segnet om på busstopp

Det var fredag ettermiddag den blødende mannen forsøkte å ta seg inn i en buss ved Puddefjordsbroen på Laksevåg. Det viste seg at han hadde alvorlige skader i halsen.

– Vi stod nesten helt fremme ved sjåføren. Da han skulle svinge ut fra det første stoppet på andre siden av Puddefjordsbroen, kom det plutselig en mann og begynte å hamre på ruten, fortalte et vitne til tv2nyhetene.no.

– Plutselig så jeg at det kom blodsprut ut av halsen hans. Det virket som om alle så dette samtidig, og vi ropte «Du må åpne, du må åpne» til sjåføren, fortalte hun.

Fikk førstehjelp av vitner

Mannen så ifølge vitner jaget ut, og så seg over skulderen som om han fryktet at noen kom bak ham.

Utenfor bussen fikk han førstehjelp av vitner. En kvinne brukte et sjal for å stanse blødningene.

Etter noen minutter kom politi, og deretter ambulanse. Mannen ble sendt til Haukeland sykehus, men døde av skadene senere fredag kveld.

Flere vitner har meldt seg

– Etterforskningen som pågår nå innebærer avhør av vitner. Det har meldt seg en del vitner som var i området da hendelsen skjedde der ute ved Puddefjordsbroen, og en del av de har kommet med interessante opplysninger, sier Raknes.

Ingen av vitnene har ifølge Raknes sett selve hendelsen.

– Vi vil anmode folk som har vært i området mellom klokken 15 og 17 i området rundt Michael Krohns gate og Damsgård om å melde seg. Har man sett noe, er dette svært viktig. Vi er helt klart i en situasjon der vi trenger vitner som kan fortelle oss noe, sier han.

Den drepte var ifølge politiet ikledd en mørkebrun hettejakke med grønt rutemønster og en blå dongeribukse. Han var 180 centimeter høy med atletisk kroppsbygning og lyst kortklippet hår.