gyldenpris (Foto: Ole Enes Ebbesen/TV 2)
gyldenpris (Foto: Ole Enes Ebbesen/TV 2)

Segnet blodig om på busstopp - politiet etterforsker saken som drap

– Vi kunne se blodet sprute ut av halsen, forteller et øyenvitne til tv2nyhetene.no.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En 35 år gammel mann døde fredag kveld på Haukeland sykehus i Bergen etter å ha segnet blodig om på et busstopp på Gyldenpris i Bergen tidligere på ettermiddagen.

Politiet har identifisert mannen som en 35 år gammel norsk mann. Nå etterforsker de saken som drap.

– Status er at vi etterforsker saken som drap med ukjent gjerningsmann, sier politioverbetjent Bent Raknes ved Hordaland politidistrikt til TV 2 Nyhetskanalen.

Et vitne tv2nyhetene.no har snakket med forteller om dramatiske minutter etter at mannen kom stormende og hamret på vinduet på bussen de satt i.

– Plutselig så jeg at det kom blodsprut ut av halsen hans. Det virket som om alle så dette samtidig, og vi ropte «Du må åpne, du må åpne» til sjåføren, forteller hun.

Les også: Drapsalarm i Bergen

– Hamret på bussvinduet

Kvinnen tv2nyhetene.no snakket med satt på bussen på vei fra jobb da. Da bussen skulle til å kjøre fra holdeplassen, kom mannen stormende og begynte å hamre løs på døren.

– Vi stod nesten helt fremme ved sjåføren. Da han skulle svinge ut fra det første stoppet på andre siden av Puddefjordsbroen, kom det plutselig en mann og begynte å hamre på ruten, sier hun.

Hun forteller at det var en desperat banking, men på grunn av skitne ruter var det vanskelig å se ansiktsutrykket eller blod. Mannen var åpenbart redd og så seg over skulderen som om han fryktet at noen var etter ham.

Da de så blodet, åpnet bussjåføren døren og folk strømmet ut. Da segnet mannen om på fortauet.

Ringte AMK

Utenfor bussen fikk mannen umiddelbart hjelp av en mann og en kvinne. Kvinnen brukte sjalet sitt for å legge press på såret. Mannen utførte førstehjelp.

Vitnet tv2nyhetene.no har snakket med, ringte selv til AMK.

– Der snakket jeg med en dame, og forsøkte å forklare så rolig som mulig hva som skjedde. Hun ga instrukser om hva vi skulle gjøre, som jeg videreformidlet til de to andre, forteller hun.

Mannen var ved bevissthet, men etter hvert mistet han bevisstheten og ble blå på leppene.

– Politiet var veldig raskt på stedet, kanskje etter fire minutter. Ambulansen kom noen minutter etter det.

Hun gir skryt til de to som ga mannen førstehjelp.

– De to var veldig flinke og fortjener skryt. De reagerte raskt og forholdt seg rolig. I tillegg var de flinke til å berolige mannen som lå skadet.

435930

Ingen pågrepet

Politiet har ikke pågrepet noen og er interessert i tips fra publikum. Væpnet politi aksjonerte fredag kveld mot en adresse i Frydenbølien, i nærheten av hvor mannnen ble funnet, men ifølge bt.no var ingen tilstede i leiligheten da politiet tok seg inn.

– Vi har verken åsted eller hendelsesforløp. Vi trenger vitner til å melde seg, sa Rigmor Isehaug ved volds- og sedelighetsavsnittet ved Hordaland politidistrikt til TV 2 fredag kveld.

Vitnet mener imidlertid at dette ikke kan ha skjedd lenge før bussen kom, eller langt fra busstoppet.

– Dette må ha skjedd rett før bussen kom, og det kan heller ikke ha skjedd langt fra busstoppet. Han mistet så mye blod at om det skjedde langt unna ville man sett blodspor, og det gjorde vi ikke, sier vitnet.

Flere vitner har meldt seg

– Etterforskningen som pågår nå innebærer avhør av vitner. Det har meldt seg en del vitner som var i området da hendelsen skjedde der ute ved Puddefjordsbroen, og en del av de har kommet med interessante opplysninger, sier Raknes.

Ingen av vitnene har ifølge Raknes sett selve hendelsen.

– Vi vil anmode folk som har vært i området mellom klokken 15 og 17 i området rundt Michael Krohns gate og Damsgård om å melde seg. Har man sett noe, er dette svært viktig. Vi er helt klart i en situasjon der vi trenger vitner som kan fortelle oss noe, sier han.