Didier Deschamps (Foto: ANNE CHRISTINE POUJOULAT/Afp)
Didier Deschamps (Foto: ANNE CHRISTINE POUJOULAT/Afp)

- Liverpool vil ha Deschamps

Marseille-presidenten bekrefter at Liverpool har forhørt seg, men vil ikke slippe suksesstreneren.

Didier Deschamps (41) ledet Marseille til klubbens første ligagull på 18 år i den nylig avsluttede sesongen, og det har ikke gått ubemerket hen for et Liverpool på managerjakt.

- Det er sant, Liverpool-direktør Christian Purslow ringte meg torsdag morgen. Han snakker veldig godt fransk og er veldig høflig. Jeg ventet den telefonen, for jeg hadde hørt om Liverpools interesse for Didier, sier Marseille-president Jean-Claude Dassier til L’Equipe.

- Ingen mulighet
Han sier han ikke vil forby Liverpool fra å prate med Deschamps, men sier den engelske storklubben ikke har noen mulighet til å hente Deschamps.

- Han spurte meg om jeg ville tillate ham å møte Didier og (hans agent) Jean-Pierre Bernes. Jeg svaret at jeg aldri vil forby noen å møte noen. Jeg indikerte også vennlig at det ikke var noen som helst mulighet for ham til å ta treneren vår. Ikke en gang i drømmene, slår Dassier fast.

- Ikke bekymret
Deschamps kontrakt med Marseille går ut ved slutten av neste sesong, men Dassier er trygg på at han kommer til å beholde suksesstreneren.

- Vi har et tillitsforhold til Didier. Jeg håper han vil forplikte seg til oss i ett år til. Jeg er ikke bekymret, sier Marseille-presidenten.

Han innrømmer imidlertid at Deschamps er smigret av interessen fra Merseyside.

- Det er sant at Didier er smigret over at en av Europas største klubber er interessert i ham, sier Dassier.

Suksess som trener og spiller
Didier Deschamps trener-CV er imponerende. Han ble Monaco-trener i 2001, og der vant han den franske ligacupen i 2003. Året etter ledet han også Monaco til mesterligafinalen, der det ble tap mot José Mourinhos Porto.

I 2006/07-sesongen ledet han Juventus tilbake til Serie A, etter det tvungne nedrykket som følge av Calciopoli-skandalen. Da opprykket var sikret sa han imidlertid opp grunnet konflikter med klubbledelsen.

Marseille er den tredje klubben 41-åringen leder, og den tidligere midtbanestjernen sikret altså et etterlengtet seriegull i sin første sesong ved roret. Marseille vant også den frankse ligacupen.

Deschamps har også hatt en stor karriere som spillere. Han fikk 103 landskamper for Les Bleus, og var kaptein da Frankrike tok VM-gull på hjemmebane i 1998 og da de vant EM to år etter.

På klubbnivå spilte Deschamps for Nantes, Marseille, Bordeaux, Juventus, Chelsea og Valencia, og han vant Mesterligaen med Marseille (1993) og Juventus (2006).

Han har også to franske seriegull, samt tre Serie A-titler. I 2000 vant han også FA-cupen med Chelsea.