EU: Utenriksminister Jonas Gahr Støre mener partifelle og regjeringskollega, næringsminister Trond Giske driver tvilsom historiefortelling.  (Foto: SCANPIX)
EU: Utenriksminister Jonas Gahr Støre mener partifelle og regjeringskollega, næringsminister Trond Giske driver tvilsom historiefortelling. (Foto: SCANPIX)

Giske får svar på tiltale fra Støre

Nærings- og handelsminister Trond Giske (Ap) driver tvilsom historiefortelling, mener utenriksminister og partikollega Jonas Gahr Støre.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Giske oppfordret i et intervju med Dagens Næringsliv fredag EU-tilhengerne til å gi opp drømmen om norsk medlemskap.

– Norge har den perfekte relasjon til EU. Vi er med på mange av EUs samarbeidsområder, men noen viktige er vi utenfor. Stort sett er vi innenfor der vi bør være innenfor, og utenfor der vi bør være utenfor. Vi har funnet vår varige samarbeidsform med EU, mener Giske.

Les også: Trond Giske ber EU-tilhengerne gi opp

– Alle vet at EU-debatten ikke er på dagsordenen i dag, men det blir litt tvilsom historiefortelling å sitte i 2010 og fortelle hva man skal gjøre i fremtiden, sier Støre til Aftenposten.

Utenriksministeren mener i likhet med Giske at det er viktig å ta vare på den handlefriheten Norge i dag har i forhold til EU, men vil ikke legge vekk drømmen om medlemskap. (©NTB)