SOMMERSMIL: Statsminister Jens Stoltenberg forsyner seg med reker etter sin halvårlige pressekonferanse på Hukodden i Oslo fredag formiddag. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/SCANPIX)
SOMMERSMIL: Statsminister Jens Stoltenberg forsyner seg med reker etter sin halvårlige pressekonferanse på Hukodden i Oslo fredag formiddag. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/SCANPIX)

Se hvem som skryter av regjeringen

Statsminister Jens Stoltenberg tror ikke på regjeringskamerat Solhjells utsagn om dårlige tider for de rødgrønne.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Han ser ingen grunn til å henge med hodet selv om velgerne snur ryggen til regjeringspartiene.

Det meste går bra

Det meste går bra for den rødgrønne regjeringen, mener statsminister Jens Stoltenberg (Ap) som er svært fornøyd med vårens innsats fra de rødgrønne.

– Jeg mener at en regjering skal måles på resultatene og det vi gjør, sa Stoltenberg da han oppsummerte den politiske våren på Hukstranda ved Oslo fredag.

Statsministeren mener den rødgrønne regjeringen har fått ufortjent mye kritikk.

– Det viktigste er ikke vilken karakter jeg gir meg selv, men at de som har fått jobb fordi vi har lykkes med å styre Norge trygt gjennom finanskrisen og for de eldre som får omsorg fordi vi har klart å skaffe mange nye hender i eldreomsorgen, sier han til tv2nyhetene.no

Ikke enig med SV

Regjeringssjefen er dermed langt mer fornøyd med den politiske våren enn lillesøsteren i regjeringssamarbeidet SV.

– Når historien om den rødgrønne regjering skal skrives vil kanskje ikke 2005 være den mest gloriøse perioden, sa nestleder Bård Vegar Solhjell da partiet oppsummerte den politiske våren torsdag formiddag.

Les også: SV-Kristin er ikke fornøyd

Statsministeren er ikke enig med kritikken fra SVs nestleder.

– Jeg mener hele tiden det er resultater vi skal vurderes på, sier Stoltenberg

– Men føler du det illojalt at SV sier at det ikke har vært en god periode mens du sier det har vært en god periode for regjeringen?

– Det føler jeg ikke fordi jeg er helt sikker på at Bård Vegar Solhjell er enig i at det er solide resultater, sier Stoltenberg.

Velgerne forsvinner

Siden valget i 2009 har tre av ti velgere snudd ryggen til Arbeiderpartiet, viser en analyse av de 20 siste målingene TNS Gallup har laget for TV 2.

De fleste av velgerne som forsvinner har gått til Høyre eller satt seg på gjerdet.

– Det er alltid sånn at det er hyggeligere med målinger som går opp enn de som går ned, sier Stoltenberg.

Samlet får partiene i den rødgrønne regjeringen får nå bare rundt 40 prosents oppslutning. De er dermed mindre enn Høyre og Fremskrittspartiet.

Sjekk tallene fra alle målingene og gjennomsnittet