Røkke deler Aker Seafoods i to

Kjell Inge Røkke deler Aker Seafoods i to og henter inn Thomas Farstad fra det John Fredriksen-eide Marine Harvest som ny konsernsjef.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi er svært fornøyd med ansettelsen av Farstad som konsernsjef. Han har inngående kunnskap om sjømatnæringen og ledererfaring fra børsnoterte selskaper. Dette er viktige kvalifikasjoner i arbeidet med å bedre lønnsomheten i Aker Seafoods, sier styreleder Frank O. Reite i en melding fra selskapet.

Farstad blir toppsjef i den utskilte virksomheten som skal håndtere videreforedling og salg under navnet Norway Seafoods.

Fangstvirksomheten videreføres i Aker Seafoods under ledelse av Trond Williksen, som i dag er konserndirektør for fangst i selskapet.

Norway Seafoods skal drive elleve fabrikker og mottak i Norge, tre anlegg i Danmark og to anlegg i Frankrike. Totalt er det rundt 1.200 ansatte, hvorav 670 i Norge. Driftsinntektene er i overkant av to milliarder kroner per år.

Fangstvirksomheten består av tolv trålere i Norge og to i Spania, og totalt 400 ansatte. Årlige driftsinntekter ligger rundt 600 millioner kroner. (©NTB)