Politiaksjon mot pedofile i katolsk kirke i Belgia

Belgisk politi har gått til aksjon mot den katolske kirkens hovedkvarter i Belgia etter nye beskyldninger om seksuelt misbruk av mindreårige.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bakgrunnen for ransakelsen er en ny utredning med beskyldninger om overgrep på mindreårige som er utført av kirken. Det bekrefter påtalemyndighetens talsmann, Jean-Marc Meilleur.

Væpnet politi med hunder stengte torsdag av palasset til erkebiskopen av Mechelen, som ligger like nord for hovedstaden Brussel. Husransakelsen ble gjennomført for «å granske hvorvidt de nye beskyldningene kan underbygges», sier Meilleur.

Ifølge en talsmann for erkebiskopen konfiskerte politiet blant annet en datamaskin.

En uavhengig kommisjon som er opprettet for å granske påstander om pedofili, har fått inn 450 meldinger om mulig misbruk. Ifølge belgiske medier skulle kommisjonen levere dokumentasjonen på «diskré vis» til påtalemyndigheten, men saken har fått mer oppmerksomhet enn planlagt.

Den katolske kirken i Belgia ble rystet av en pedofilisak i april da den 73 år gamle biskopen Roger Vangheluwe innrømmet seksuelt misbruk av en ung gutt i flere år. (©NTB)