Apri_SR_50_Ditech_01_1024
Apri_SR_50_Ditech_01_1024

Denne mopeden kan du trimme med Game Boy!

Du kobler den til spillkonsollen - og vips har du mere krefter - les hvordan:

For å møte strengere krav om forbruk og utslipp på sine mopedmotorer utviklet den italienske produsenten Aprilia et system for direkte insprøytning.

Systemet kaller de DiTech (Direct Injection Technology), og de har lansert det på en rekke av sine mopeder med to-takts-motorer.

Bivirkning ved Game Boy-trimming

Aprilia sitt innsprøytnings-system har ikke bare en positiv effekt på miljøet, men også effekten.

Mopedene ble plombert i henhold til mopedreglementet i Norge, men trimmingen ble gjort ekstremt enkel ved at de åpnet for at du kunne koble til Game Boy for å sjekke mopedens status.

Da var det kjapt folk på pletten som utviklet en måte å fjerne den elektroniske plomberingen som var programmert i hjernen - via den samme Game Boy-spillkonsollen.

Les hvorfor denne sossen fikk panikk!

Slik gjør du:

Cirka fire minutter tar det å trimme din Aprilia med DiTech, lærer vi på mopedportalen.com.

1) Kjøp chip-programmet for trimming, det får du kjøpt på internett til mellom 2000 og 3000 kroner. Game Boy-en låner du av nabo´n, eller kjøper billig på Ebay.

2) Last ned trimmingsprogrammet, og innstaller den på Game Boyen din.

3) Så skrur du av de to skruene på instrumentpanelet, og løsner dette. Her finner du en løs ledning som går fra speedometeret. Denne ledninger er til å koble i en Game Boy, så da kobler du den inn i din førprogrammerte Game Boy.

4) Deretter skal det være å gå inn på meny 5, og trykke for Development.

Selges ikke i Norge lengre

De mest populære mopedene å trimme var Aprilia SR 50 R. Men hvis du tror du kan punge ut for en ny Aprilia moped og trimme den med mopeden, så tar du feil:

- Jeg mener det var i 2006 vi sluttet å selge disse mopedene, forteller Stian Dyrhaug Stormyr hos Aprilia-forhandleren Motoport i Oslo.

- Det ble visst en del rare garantisaker, og det kan vel tenkes at det kan ha hatt noe med trimmingen å gjøre, forklarer Stormyr.

Kun DiTech

Skal du finne deg en Aprilia å trimme på denne måten, så må den altså ha DiTech-systemet.

Broom vil understreke at det å trimme et motorisert kjøretøy ikke er lovlig uten at det godkjennes hos statens vegvesens trafikkstasjoner. Altså, trimmer du mopeden din så har du ikke lov til å bruke den på offentlig vei.

Sånn kan det gå når svensker prøver å være smarte!

Har du en god historie om trimming av moped? Skriv i kommentarfeltet under: