Sjåføren var uten førerkort og påsto at han var ute og øvelseskjørte. Da var det ikke veldig smart at mannen i passasjersetet hadde promille.... Illustrasjonsfoto.
Sjåføren var uten førerkort og påsto at han var ute og øvelseskjørte. Da var det ikke veldig smart at mannen i passasjersetet hadde promille.... Illustrasjonsfoto.

Øvelseskjørte med beruset pappa

Bilen vinglet - men det var ikke sjåføren (17) som hadde drukket.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet fikk melding om en vinglete bil med en mulig promillekjører. Men det var ikke sjåføren som var beruset.

Ved 23.45-tida mandag kveld fikk politiet melding om en bil som vinglet seg fra Rolf Olsensvei i retning Lillestrøm. Det skriver Romerikes Blad

– Vi fikk stoppet bilen i sentrum. Og da viste det seg at det var en 17 år gammel gutt fra Skedsmo som øvelseskjørte med faren sin, opplyser operasjonsleder Ola Magne Mæle i Romerike politidistrikt.

Ikke trafikalt grunnkurs

Det skulle imidlertid vise seg at ting ikke var som de skulle.

– Ved nærmere ettersyn fant vi ut at 17-åringen ikke hadde gjennomført trafikalt grunnkurs. I tillegg viste det seg at faren som satt i passasjersetet var påvirket av alkohol, forteller operasjonslederen.

I forbindelse med øvelseskjøring er det ledsageren som per definisjon er sjåfør av bilen. Det er derfor de samme promillegrensene som om man kjører selv.

Fratatt førerkortet

Ifølge Mæle blåste faren - en 47 år gammel mann fra Skedsmo - til 0,19 i redusert verdi, noe som tilsvarer cirka 0,38 i promille.

– Faren ble fratatt førerkortet på stedet. I tillegg ble han kjørt til legevakta for blodprøve, forteller operasjonslederen.

Du kan lese mer om bil og trafikk hos rb.no - klikk her