Sjåføren var uten førerkort og påsto at han var ute og øvelseskjørte. Da var det ikke veldig smart at mannen i passasjersetet hadde promille.... Illustrasjonsfoto.
Sjåføren var uten førerkort og påsto at han var ute og øvelseskjørte. Da var det ikke veldig smart at mannen i passasjersetet hadde promille.... Illustrasjonsfoto.

Øvelseskjørte med beruset pappa

Bilen vinglet - men det var ikke sjåføren (17) som hadde drukket.

Politiet fikk melding om en vinglete bil med en mulig promillekjører. Men det var ikke sjåføren som var beruset.

Ved 23.45-tida mandag kveld fikk politiet melding om en bil som vinglet seg fra Rolf Olsensvei i retning Lillestrøm. Det skriver Romerikes Blad

– Vi fikk stoppet bilen i sentrum. Og da viste det seg at det var en 17 år gammel gutt fra Skedsmo som øvelseskjørte med faren sin, opplyser operasjonsleder Ola Magne Mæle i Romerike politidistrikt.

Ikke trafikalt grunnkurs

Det skulle imidlertid vise seg at ting ikke var som de skulle.

– Ved nærmere ettersyn fant vi ut at 17-åringen ikke hadde gjennomført trafikalt grunnkurs. I tillegg viste det seg at faren som satt i passasjersetet var påvirket av alkohol, forteller operasjonslederen.

I forbindelse med øvelseskjøring er det ledsageren som per definisjon er sjåfør av bilen. Det er derfor de samme promillegrensene som om man kjører selv.

Fratatt førerkortet

Ifølge Mæle blåste faren - en 47 år gammel mann fra Skedsmo - til 0,19 i redusert verdi, noe som tilsvarer cirka 0,38 i promille.

– Faren ble fratatt førerkortet på stedet. I tillegg ble han kjørt til legevakta for blodprøve, forteller operasjonslederen.

Du kan lese mer om bil og trafikk hos rb.no - klikk her