12 prosent av mennene svarer i en ny undersøkelse at de alltid bryter fartsgrensene. Halvparten av mennene sier også at de har blitt straffet for å kjøre for fort. Illustrasjonsfoto. (Foto: Scanpix)
12 prosent av mennene svarer i en ny undersøkelse at de alltid bryter fartsgrensene. Halvparten av mennene sier også at de har blitt straffet for å kjøre for fort. Illustrasjonsfoto. (Foto: Scanpix)

- Den fulleste bilføreren jeg har sett

Erfaren politimann har ikke opplevd maken til trønderkvinne som ble stoppet på Otta.

- Dette er den fulleste bilføreren jeg har sett, sier politibetjent Jørn Morten Sletta, om en trønderkvinnes bilkjøring på Otta.

- Hun var vi kaller dritings. Da vi fikk henne ut av bilen, måtte vi støtte henne fordi hun var for full til å gå oppreist, sier den erfarne politibetjenten, til gd.no.

Bommet med ti meter

Natt til søndag var kvinnen på restaurant i Otta sentrum. Da hun skulle forlate stedet, satte hun seg inn i bilen sin. Ungdommer utenfor restauranten reagerte sterkt på at den fulle kvinnen satte seg bak rattet og dro avgårde. Ungdommer ringte straks politiet og varslet om den åpenbare fyllekjøringen.

Politiet reagerte kjapt og rykket ut. Politipatruljen påtraff kvinnen og bilen kjørende, og snudde for å kjøre etter og stanse henne. Men før politiet nådde igjen bilen, hadde den kjørt ut av vegen og ned i en grøft. Kvinnen hadde bommet med 10 meter på innkjøringen til en campingplass på Otta, der hun holdt til.

Fratatt førerkortet

I stedet for mer campingliv den natten ble kvinnen tatt med til blodprøve. Hun var så full at hun ikke klarte å blåse i politiets promilleapparat, derfor blodprøve.

Før hun kjørte av vegen hadde hun vært farlig nær en fotgjenger på et gangfelt i Otta sentrum, ifølge politiet.

- Det er all grunn til å rose de unge som tok ansvar og varslet politiet om denne fyllekjøringen, sier politibetjent Jørn Morten Sletta ved Lesja og Dovre lensmannskontor.

Kvinnen er anmeldt og fratatt sitt førerkort.

Du kan lese mer om bil og trafikk hos gd.no - klikk her