MARIA HAUKAAS STORENG prøver å nullstille seg.
MARIA HAUKAAS STORENG prøver å nullstille seg.

Dette frykter Maria Haukaas Storeng mest

– Det er ikke kult når noen kritiserer barnet ditt!

I disse dager er Maria Haukaas Storeng ute med nytt album, og det er ikke fritt for at kritikkene betyr noe for den dyktige sangeren.

– Jeg prøver å ikke la meg anfekte, men det er jo veldig... Du føler at du utleverer en del av deg selv når du gir ut en plate. Spesielt fordi jeg har skrevet så mye selv som jeg har gjort nå. Du føler jo at det er barnet ditt, og når noen kritiserer barnet ditt er ikke det så kult. Det vet jeg ikke noe om, for jeg har ikke barn selv - men likevel... Jeg prøver å holde meg unna det å bli snurt, men det er kanskje første tanken hvis man får dårlig kritikk. Det er jo det man fryker mest. Jeg får håpe og tro at det blir bra, sier hun til «God kveld Norge».

Tøff kritikk

Maria er kjent for sin praktfulle stemme, men har måtte tåle kritikk på klesfronten. Etter årets MGP-opptreden fikk hun totalslakt. Det forsøker hun å ikke bry seg om.

– Jeg har ikke lest så mye om meg selv, jeg lærte meg tidlig at jeg ikke måtte gå inn på chatrom og lignende. Når jeg jobber mye i perioder har folk sterke meninger. Både positivt og negativt - begge ytterpunktene er jo ganske ekstreme når du blir bombardert. Jeg åpner ingen blader i sånne perioder, så jeg er lykkelig uvitende. Det er dumt hvis det har vært veldig mye dårlig kritikk på klærne mine, men jeg prøver å kle meg etter det jeg syns passer og det jeg syns er fint, sier Maria.

– Hva med kjæresten, kan han la seg provosere på dine vegne?

– Ja, men han prøver jo han også. Jeg har prøvd å få han til å ikke lese heller, så vi kan være lykkelig uvitende i den flotte verdenen vår.