Kommandør Arne Treholt (Mads Ousdal)
 (Foto: Ellen Ugelstad/Tordenfilm)
Kommandør Arne Treholt (Mads Ousdal) (Foto: Ellen Ugelstad/Tordenfilm)

– Mads Ousdal er kliss lik Arne Treholt

Men dette var ikke hovedgrunnet til at han fikk rollen som Arne Treholt, sier regissør Thomas Cappelen Malling til TV 2.

Ved hjelp av sjeldne arkivopptak og noen få dramatiseringer forteller filmen «Kommandør Treholt & Ninjatroppen» sannheten om en historie som kunne vært katastrofal uten én manns besluttsomhet.

Kommandør Arne Treholt og Ninjatroppens rolle i det skjulte globale maktspillet har premiere 13. august, med Mads Ousdal i rollen som Arne Treholt.

– Han fikk rollen fordi han er en så dyktig skuespiller og allerede på første leseprøve var alle enige om at dette var den riktige personen til å spille Treholt, forteller regissør Thomas Cappelen Malling.

Les også: Fares Fares i humørfylt film

Lyver om Arne Treholt

– Hvis du tenker over det, så er det en tradisjon i Norge å presentere Treholt på måter som ikke er sanne i det hele tatt, sier regissør Cappelen Malling.

- Så jeg tar bare stafettpinnen videre fra politiets overvåkingstjeneste og fortsetter å lyve om Arne Treholt. Også tenkte jeg at når vi først skal lyve om Arne Treholt, så kan vi like gjerne dra på, forteller regissøren.

Dermed kom filmen der Arne Treholt er en Ninja. I tillegg til en gambler, maratonmann, storspion og spredningsagent, er han en Ninja som kan løpe gjennom murvegger og forsvinne i en sky av røyk.

Kommandør Treholt og Ninjatroppen
Kommandør Treholt og Ninjatroppen

Knuste bil

Arne Treholt syntes det var helt ok at Thomas Cappelen Malling ville lyve om han.

– Han sa «ja, dere står fritt til å ødelegge mitt gode navn og rykte», forteller Cappelen Malling.

«Kommandør Treholt og Ninjatroppen» er snart ferdig med lydetterarbeidet. Det er ikke uvanlig med opp til så mye som 10 uker med lydarbeid, og mange av lydene fanges opp manuelt.

Derfor måtte filmteamet blant annet knuse bilruter for å få så realistisk lyd som mulig.

Møt regissøren og se bilknusingen og klipp fra filmen her: