charlotte til nett (Foto: Parkas Production)
charlotte til nett (Foto: Parkas Production)

Prøv Charlottes fiskesuppe

«Jenter på hjul» koser seg med havets gleder i Lindesnes.

Charlottes fiskesuppe fra Lindesnes

400 g torskefilet

Ca 30 hjerteskjell eller blåskjell

½ løk

1 fedd hvitløk

50 g smør

1 dl hvitvin eller norsk eplesider

2 dl fløte

3 dl kokekraft fra fisken

1 ss potetmel + 3 ss vann

1 dl rømme

4 ss hakket persille

1 bunt grønn asparges

Slik gjør du

Legg skjellene i rennende kaldt vann ca 10 min og vask de godt.

Skjær fisken i biter eller skiver og trekk de i godt saltet vann til fisken skiver seg, ca 3 min.

Fordel fisken i 4 suppetallerkener. Kok deretter aspargesbiter i det samme vannet og fordel de også på tallerkene.

Hakk løken og fres det i smøret til det er blankt. Tilsett hvitvinen og kok opp.

Ha i skjellene og legg på lokk. Damp de til de åpner deg. Ta kjøttet ut av skjellene og fordel de i suppetallerkene.

Tilsett fløte og kokekraft i kjelen, kok opp og la det koke i 5 min.

Jevn med litt potetmelsjevning under koking.

Smak til med salt, pepper.

Tilsett rømme og persille og kok opp, men ikke la det koke.

Hell den varme suppen over i suppetallerkene og server med en gang.

Se «Jenter på hjul» torsdager 20.30 på TV 2