bjork2
bjork2

Knausgård drakk seg full hos Björk

– Jeg var så full at jeg sovnet.

Forfatter Karl Ove Knausgård er snart ute med sin femte bok i den omstridte «Min kamp»-serien. Boken handler om tiden fra han var 19 til han var 28 år og, i følge VG, vil den avsløre alt fra hans radiokarrière til hans trommespill i rockeband.

I denne perioden var han også et halvår på Island hvor han intervjuet en i bandet til den verdensberømte artisten Björk, og etter konserten ble det full fest.

– Jeg ravet frem og tilbake

«Jeg hadde intervjuet bassisten i bandet hennes for Klassekampen. Bak scenen etter konserten senere på kvelden gikk jeg rundt som en tulling fra Norge og spurte alle etter nachspiel. Jeg kjente ingen, og ble ufattelig dritings. Men bassisten tok seg av meg. Vi havnet hjemme i leiligheten til Björk. Jeg var så full at jeg sovnet. Da jeg våknet var det ikke så mange folk igjen. Björk satt på gulvet for seg selv med en kassetspiller og spilte musikk. Hun lo og var veldig barnslig. Jeg ravet frem og tilbake og klarte å tråkke på en av CD`ene hennes», har han fortalt til VG om den han selv beskriver som kjendishistorien fra helvete.