Steven Monjeza skal ha flyttet inn hos en kvinne. Han sier nå at han ble tvunget inn i det homofile forholdet. (Foto: AMOS GUMULIRA/Afp)
Steven Monjeza skal ha flyttet inn hos en kvinne. Han sier nå at han ble tvunget inn i det homofile forholdet. (Foto: AMOS GUMULIRA/Afp)

Malawisk homofil har flyttet inn hos kvinne

Den ene av de to homofile mennene i Malawi som nylig ble dømt til 14 års fengsel, men deretter benådet, har flyttet inn hos en kvinne, melder BBC.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Steven Monjeza og Tiwonge Chimbalanga fikk oppmerksomhet over hele verden da de i mai ble dømt til 14 års fengsel og tvangsarbeid for å ha inngått et homofilt samboerskap. Etter protester fra store deler av verden valgte presidenten å benåde de to.

– Tvunget til homofili

Nå sier Steven Monjeza til den malawiske avisen Nation at han ble tvunget inn i det homofile forholdet, og at han har flyttet inn hos en kvinne.

Også kvinnen, Dorothy Gulo, er intervjuet av Nation.

Er redd eksen

– Jeg hadde hørt om menn som inngikk seksuelle forbindelser. Jeg var nysgjerrig, så jeg aksepterte ham, sier hun. Hun tilføyer at hun er redd for at den tidligere partneren til samboeren skal banke henne opp.

De to homofile mennenes forkjemper Peter Tatchell sier til BBC at det er alle de homofiendtlige reaksjonene, inkludert trusler, som har tvunget de to mennene fra hverandre. (©NTB)