Tre matbranner på 11 minutter i Helgeland

Helgelandspolitiet måtte hanskes med tre matbranner samtidig.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politi og brannmannskaper på Helgeland fikk en travel økt onsdag ettermiddag. I løpet av 11 minutter kom det inn ikke mindre enn tre meldinger om branner. Alle i tilknytning til bruk av redskaper for å mette maven med vått og tørt.

Undersøker kaffemaskin

Klokken 17.38 kom den første meldingen. Det brant i en kaffemaskin inne på Mix-kiosken i Hattfjelldal. Brannen hadde blitt slukket med en gang, men det var smeltet hull inne i maskinen.

Politiet har besluttet å få maskinen undersøkt for å finne brannårsaken, meldes det fra Helgeland politidistrikt onsdag kveld.

Mikrobølgeovn (Foto: Colourbox)
Mikrobølgeovn (Foto: Colourbox)

Brann i mikroen

Åtte minutter etter meldingen om kaffemaskinbrannen kom det inn melding om brann i et hus i Mosjøen. Da politiet kom til stedet kunne de konstatere at det var en mikrobølgeovn som hadde tatt fyr. Brannen i mikrobølgeovnen skal ha startet da huseieren skulle tine seg et rundstykke. Det ble ikke skader på selve huset.

Så klokken 17.49 kom det inn nok en brannmelding denne gangen om brann i et hus i Brønnøysund.

Satte ut brannvakt

Både politi, brannmannskaper og ambulanse rykket ut. Da de kom fram kunne de konstatere at det var mye røyk inne i en leilighet.

Vedkommende som bodde der hadde startet på å lage mat, men hadde mens gryta sto på komfyren slengt seg ned på sofaen, hvor han hadde sovnet. Vedkommende kom ikke til skade.

Politi og brannvesen forlot stedet ved 19-tiden. Klokken 19.44 kom det så inn ny melding om brann på adressen. Brannen på kjøkkenet hadde blusset opp. Brannvesenet fikk slukket brannen og har nå satt ut brannvakt på stedet.