PÅ REHABILITERING: Tidligere Southampton spiller Claus Lundekvam følte en ekstrem tomhet etter at han la opp som proffspiller. (Foto: TV 2)
PÅ REHABILITERING: Tidligere Southampton spiller Claus Lundekvam følte en ekstrem tomhet etter at han la opp som proffspiller. (Foto: TV 2)

Lundekvam-saken og profflivets skyggeside debatteres i Tabloid

Fotballproffen Claus Lundekvam fylte livet sitt med alkohol og narkotika da tomrommet oppsto etter karrieren.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Programleder Rune Kjos i Tabloid på Nyhetskanalen legger opp til debatt der ex-proff Lars Bohinen, NISO-sjef Joachim Walltin og Dagbladkommentator Esten O. Sæther skal diskuterer profflivets skyggesider.

– Jeg var et svart hull

På TV 2s sportsending i går sto tidligere Southampton-spiller Claus Lundekvam fram og fortalte om hvordan alkohol og kokain var nær på å ta livet av han. Han følte en ekstrem tomhet etter at han la opp som proffspiller og det endte med at han etterhvert fylte dagene med alkohol og narkotika.

– Jeg var skakkjørt, og jeg var i et svart hull ganske lenge, der jeg ikke så noen utvei. Jeg booket fly til Rio de Janeiro, og følte at hele verden var etter meg. Jeg ville vekk. Jeg ville rømme. Jeg ville ødelegge meg selv, sa Claus Lundkvam i intervjuet med TV 2 Sportens Øyvind Alsaker.

Se hele intervjuet med Lundekvam her: Lundekvam innrømmer narkotikamisbruk

Fikk hjelp av barndomsvenner

Hedigvis grep nær venner inn og ved hjelp av fotballspillernes fagforening NISO fikk Lundekvam hjelp til å leggge seg inn på Sporting Chance Clinic i Hamshire i Sør-England, der han nå er i ferd med å avslutte en avvenningsbehandling. Det er den tidligere engelske landslagskampteinen Tony Adams som grunnla klinikken. Adams har selv slitt med store rusproblemer både under og etter sin karrriere.

– Vi er veldig bevisst på å hjelpe spillere både under og etter karrieren, sier NISO-leder Joachim Walltin til Tabloid.

Se debatten i Tabloid på Nyhetskanalen kl. 18.55 og kl.20.30