Veksten tilbake i flytrafikken

Nesten 3,5 millioner passasjerer reiste til eller fra Avinors flyplasser i mai, en økning på 6,2 prosent fra samme periode i fjor.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Veksten i antall passasjerer var størst når det gjaldt utenlandsreiser. 12,7 prosent flere utlandsreisende er fasit for mai måned, mens passasjerøkningen innlands var på 2,8 prosent fra mai i fjor.

Størst vekst var det på Oslo Lufthavn Gardermoen, som opplevde 9 prosent flere reisende, og nesten 13 prosent flere på utland. Også de andre store flyplassene, som Sola, Flesland og Værnes, opplevde passasjervekst.

– Etter et kraftig tilbakeslag i trafikken i forbindelse med finanskrisen var trafikken på god vei opp igjen i begynnelsen av året, før askeskyene fra Island i perioder av april stanset trafikken fullstendig. Nå ser det ut til at reiselysten er tilbake for fullt, sier kommunikasjonsdirektør Ove Narvesen i Avinor.

Flyene er også fullere enn før. Antall flybevegelser i utlandstrafikken økte med 9,3 prosent, mens nivået innenlands lå på omtrent samme nivå som i mai i fjor.

Totalt var det 3.487.542 reisende til eller fra Avinor-flyplassene i mai. Tallene hittil i år er omtrent på nivå med fjoråret. (©NTB)