¿ At kjennelsen sier så tindrende klart at uavhengighetserklæringen ikke er i strid med internasjonal rett, er å gi Kosovoalbanerne full støtte i denne saken.  (Foto: Åserud, Lise/Scanpix)
¿ At kjennelsen sier så tindrende klart at uavhengighetserklæringen ikke er i strid med internasjonal rett, er å gi Kosovoalbanerne full støtte i denne saken. (Foto: Åserud, Lise/Scanpix)

Støre protesterer mot henrettelser i Iran

Utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) protesterer mot bølgen av henrettelser i Iran. Fem nye henrettelser ble kjent onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Jeg sa at det er trist at den stolte iranske kulturnasjonen blir kjennetegnet av denne barbariske straffemetoden, sier Støre til NTB etter en telefonsamtale med utenriksministerens iranske kollega Manouchehr Mottaki onsdag.

Tirsdag ble fem mennesker henrettet i Iran, meldte iranske medier onsdag, ifølge nyhetsbyrået DPA.

Siden søndag er til sammen 19 mennesker utsatt for samme straffemetode. Eksiliranere mener myndighetene bruker dødsstraffene for å skremme opposisjonelle fra å protestere. Førstkommende lørdag er det ett år siden presidentvalget som utløste demonstrasjoner og sammenstøt med sikkerhetsstyrkene.

– Vi har grunn til å tro at det er mennesker som straffes for protestene etter valget, sier Støre

LES OGSÅ: Bølge av henrettelser i Iran