NUMMER TO: Sprøstekt kveiterygg, vaktelegg og kalvefilet sikret Gunnar Hvarnes en andreplass i kokke EM i Genève tirsdag. (Foto: Tom Haga/)
NUMMER TO: Sprøstekt kveiterygg, vaktelegg og kalvefilet sikret Gunnar Hvarnes en andreplass i kokke EM i Genève tirsdag. (Foto: Tom Haga/)

Kveite og kalvefilet ga norsk andreplass i kokke-EM

Sprøstekt kveiterygg, vaktelegg og kalvefilet med andelever sikret den norske kokken Gunnar Hvarnes en andreplass i kokke-EM i Genève tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fem timers beinhard innsats på kjøkkenet ga 33-åringen fra Larvik plasseringen. Sammen med assistenten Filip A. Bendi tilberedte Hvarnes en omfattende fiskerett med lettsaltet kveite fra Norge som hovedingrediens og en kjøttrett sammensatt av kalvefilet fra Sveits, andelever og kalvebrissel. Alt måtte være perfekt for dommerne.

Sikret VM-plass

– Vi beregnet at det skulle ta 12 minutter fra maten sto ferdig i kjøkkenet til dommerne skulle gjennomføre smakingen. Da måtte også temperaturen være riktig, forteller Leni Stålvik i Bocuse d'Or Norge til NTB.

Med plasseringen sikret Hvarnes seg også en plass i den prestisjefylte Bocuse d'Or, konkurransen som beskrives som det uoffisielle VM i kokkekunst, som blir arrangert i Lyon i Frankrike annethvert år.

Slått av danske

Gunnar Hvarnes ble kåret til årets kokk i fjor. Han har vært kaptein på det norske kokkelandslaget og vunnet VM og blitt olympisk kokkemester. Hvarnes har arbeidet som kjøkkensjef og kokk ved en rekke anerkjente restauranter. I dag arbeider han ved Gastronomisk Institutt i Stavanger.

Den danske kokken Rasmus Koefoed kom på førsteplass i konkurransen tirsdag. (©NTB)