HAUGESUND: Streikende kommunearbeidere onsdag 2. juni. Samtalene som nå ledes av meklingsmannen, beskrives som vanskelige. (Foto: Tor André Johannessen/Scanpix)
HAUGESUND: Streikende kommunearbeidere onsdag 2. juni. Samtalene som nå ledes av meklingsmannen, beskrives som vanskelige. (Foto: Tor André Johannessen/Scanpix)

Fortsatt avstand i kommuneoppgjøret

KS har beveget seg i løpet av dagen, men de streikende er fortsatt ikke fornøyd.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Flere kilder som står forhandlingene nær, sier til TV 2 at samtalene meklingsmannen fører med partene er vanskelige.

Bevegelse

Arbeidsgiver KS skal tirsdag formiddag etter det TV 2 erfarer ha sagt seg villige til å øke den sentrale likelønnspotten med 200 millioner kroner.

Dette har vært et av de viktigste kravene fra Fagforbundet, men organisasjonen skal fortsatt ikke være fornøyd.

Flere kilder som tirsdag formiddag hadde tro på en snarlig løsning, antyder tirsdag ettermiddag at det kan ta tid før partene kommer frem til en løsning.

- Det er mye som er i bevegelse. Det er fortsatt muligheter både for en løsning og det motsatte, sa en kilde ved 17-tiden tirsdag ettermiddag.

Meklingsmannen i Oslo

Meklingsmann Dag Nafstad, som bor i Tromsø, kom til Oslo mandag kveld. Nafstad har hatt flere kontaktrunder med partene i løpet av tirsdagen, men partene hadde ved 15-tiden fortsatt ikke kommet sammen.

Dersom Nafstad kaller partene sammen tirsdag ettermiddag, vil han trolig presentere en skisse som blant annet innebærer mer penger i en sentral likelønnspott og et større generelt lønnstillegg.